Tohum ve Fide Şenliği başlıyor

Menteşe Belediyesi’nin ev sahipliği, Kent Konseyi ve Yerel Tohum Takas Derneği Muğla Şubesi işbirliği ile düzenlenen Tohum Takas ve Fide Şenliği’nin 4’üncüsü 8 Mayıs 2016 Pazar Günü Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde...

Tohum ve Fide Şenliği başlıyor

Menteşe Belediyesi’nin ev sahipliği, Kent Konseyi ve Yerel Tohum Takas Derneği Muğla Şubesi işbirliği ile düzenlenen Tohum Takas ve Fide Şenliği’nin 4’üncüsü 8 Mayıs 2016 Pazar Günü Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde başlıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yaşamın mucizevi dönüşümünü görmek için tohumdan tohuma, yaşam döngüsüne bakmanın yeterli olduğunu belirterek, “Bir tohum yaşamın sonsuzluğunu temsil eder. Onun ürettiği meyveler, sebzeler yok olup tükense, bir tek tohum kalsa, yaşamı başlatmak için yeterli.  O nedenle bizim tohumlar için yapabileceğimiz en büyük icraat, onları saklamak, korumak, paylaşmak, takas etmek, sağlıklı sular ve toprakla buluşturmak.  En azından bunu yapabilirsek, geleceğimize de sahip çıkabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Başkan Gümüş, Tohum Takas ve Fide Şenliği hakkında yaptığı açıklamada, geleneğimiz ve geleceğimiz olan yerel tohumların önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; “Yerel Tohum Takas Şenliği gıda güvenliğinin sağlanması, yerel tohumların çiftçinin elinde yaşatılması, korunması ve çoğaltılmasına katkı sağlanması, üretici ve tüketicilerde yerel tohumlar konusunda duyarlılığın arttırılması konularında farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenecek. Şenlik kapsamında kendi bahçelerinde yerli tohumdan yetiştirdikleri ürünleri ve tohumları paylaşan vatandaşlar arasında da bir dostluk bağı oluşuyor. Buda vatandaşlarımızın sosyalleşmesi bakımından çok önemli. Menteşe Belediyesi olarak organik tarım başta olmak üzere sağlıklı ürün yetiştirilmesi ve tarım üretiminin desteklenmesi taraftarındayız. Küreselleşme ve büyük sermayenin etkisiyle her şey tek tip halini aldı. Buna karşı mutlaka yereli korumalıyız. Organik olarak katkısız yetiştirdiğimiz ürünlere, el işlerine varıncaya kadar tüm yerel üretimi güçlendirip, zenginleştirerek kırsalda kalkınmayı sağlamalıyız. Bu değerlerimizi koruyarak, kırsal kalkınma yaratmalıyız. Menteşe Belediyesi olarak bugüne kadar kırsaldaki hayvancılık ve tarım projelerini desteklemeye devam edeceğiz”

8 Mayıs 2016 Pazar Günü Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenecek olan şenlik, 09.30’da Zeytinyağı Bilgilendirme ve Tadım Etkinliği ile başlayacak. Saat 13.00’te gerçekleşecek açılış; Söyleşiler, doğal ilaç yapımı, Ege ve Muğla mutfağından zeytinyağlı sebze ve et yemekleri ile halk oyunları gösterimi gerçekleşecek. Program sonunda vatandaşlara fide ve tohum dağıtımı yapılacak.

Bu haber toplam 168 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.