TKİ arazisi Üniversiteye devredildi

Bir süredir ilgili kurumlar arasında devam eden görüşmeler sonuç verdi ve Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) Milas ilçesi Mutluca Mahallesi Gökdere mevkiindeki 123 dönüm arsa ve binaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine...

TKİ arazisi Üniversiteye devredildi

Bir süredir ilgili kurumlar arasında devam eden görüşmeler sonuç verdi ve Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) Milas ilçesi Mutluca Mahallesi Gökdere mevkiindeki 123 dönüm arsa ve binaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine devredildi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk söz konusu arazi ve binaların Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık onayları ile üniversiteye devredildiğini açıkladılar.

2014 yılından bu yana ilgili kurumlar arasında devam eden görüşmelerin olumlu sonuç vermesiyle Milas ilçesi Mutluca Mahallesi Gökdere mevkiindeki Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) ait 123 dönüm arsa ve binalar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne (MSKÜ) devredildi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı nezdinde yaptığı girişim ve görüşmeler neticesinde; Milas Türkiye Kömür İşletmeleri’ne ait arsa, binaları ile birlikte üniversiteye devredildi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, arsa ve binaların, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık onayları ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne verildiğini açıkladılar.

Hasan Özyer ve Nihat Öztürk Özelleştirme kapsamındaki Milas Mutluca Mahallesi Gökdere mevkiindeki arsa ve binaların, üniversite için önemli bir katkı sağlayacağını ve Muğla’nın gelişimi için de önemli olduğunu belirttiler.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk; Muğla’nın sorunlarını çözmeye devam ettiklerini ifade ederek, üniversiteye daha önce Kalkınma Bakanlığı’ndan da önemli destek aldıklarını bildirdiler.

Özyer ve Öztürk; “Arsa ve binaların devrinde ilgisi ve destekleri için Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a teşekkür ederiz. Hemşerilerimize en modern hizmetlerin sunulması ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalara devam edeceğiz. Gerek yatırım gerekse hizmet anlamında Muğla’ya hizmeti aşkla şevkle sürdüreceğiz.” Dediler.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.