Tirli’den Bakana çağrı

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Ve Doğayı Koruma Derneği yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli körfezdeki kirlilikle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.Tirli, yağışlarla birlikte erozyon nedeni ile taşınan topraklar...

Tirli’den Bakana çağrı

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Ve Doğayı Koruma Derneği yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli körfezdeki kirlilikle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Tirli, yağışlarla birlikte erozyon nedeni ile taşınan topraklar ve atık pisliklerle dolan Fethiye körfezinin Mayday! İmdat beni kurtarın çağrısı yaptığını belirten Tirli açıklamasında şunları söyledi: “Turizm sektörünün üst sıralara taşınabilmesi için doğada ve denizlerde yaşayan canlıların korunması yaşatılması gerekir. Fethiye Körfezine Seki’den başlayan derelerden ve kanallardan pislik akıyor, birçok yer çevre katliamına uğramış, körfez masmavi olsun kim istemez? Fethiye körfezinde denize girilsin, mavi bayrağımız olsun, vakit geçirmeden yapılsın.”

Fethiye körfezindeki batık teknelerin de vakit geçirilmeden çıkarılması gerektiğini söyleyen Tirli,

yıllardır deniz suyunun içinde batık halde duran teknelerin çıkartılması gerektiğini,bunun yapılmaması halinde telafisi olmayan kirliliğin yaşanacağını belirterek yetkililere çağrı yaptı.

Kanalların betonlaşmasının körfezin dolmasını hızlandırdığını ifade eden Tirli açıklamasını şöyle sürdürdü: “Orman ve Su işleri bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile Fethiye ziyaretinde konuşmuştuk. İstanbul’da haliçte yapılan çalışmanın aynısı Fethiye körfezinde yapılırsa körfezde denize girilebilir kararı alınmıştı. Fethiye deki ilgili sivil toplum kuruluşları toplanıp sayın bakanımızı ziyaret edebilir, Bakanımızdan rica ederek harekete geçirebiliriz.Halkımız Marmaris’te ve Bodrum’da olduğu gibi denizimizi temiz görmek istiyor. Orman ve Su İşleri Bakanımızın Fethiye körfezinin yaşaması ve yaşatılması için duruma el koyması lazım.”

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.