Tirli, orman yangınlarına dikkat çekti

(FEMA ) Fethiye Erozyonla mücadele Ağaçlandırma Ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli, yangına birinci derece hassas bir bölge olan Muğla genelinde çıkan yangınların zararlarının çok büyük...

Tirli, orman yangınlarına dikkat çekti

(FEMA ) Fethiye Erozyonla mücadele Ağaçlandırma Ve Doğal Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli, yangına birinci derece hassas bir bölge olan Muğla genelinde çıkan yangınların zararlarının çok büyük boyutlarda olduğunu belirterek, bütün toplum olarak daha hassas olmamız gerektiğini vurguladı.

Tirli, orman yangınlarının çevremize yaptığı etkileri şu şekilde açıkladı:

“Yüzde 68 ormanlarla kaplı Muğla ilimizde, ilçelerimizde tatil için gelen ve piknik yapan vatandaşlarımızın orman yangınları konusunda çok dikkatli ve hassas olması gerekiyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün tüm tedbirleri almıştır. Ancak, ormanlar hepimizin, hep birlikte korumalıyız.Gördüğünüz orman yangınlarını ücretsiz hat olan 177 no’lu telefona ihbar etmenizi yangının büyümeden söndürülmesi demektir.

Orman yangınlarının çevreye etkileri :Biyolojik çeşitlilik büyük zarar görür.Ormanlarda yaşayan canlıların yaşam alanları yok olur. Canlı ve cansız örtünün yok olmasıyla doğal afetlerin sayısın¬da ve hızında artma görülür. Ağaçların yok olması sonucunda erozyon artışı olur. Yine ağaçların yok olması ile birlikte sel ve taşkınlar meydana gelir. Oksijen kaynağının yok olması sonucu hava kirliliği artar. İklim sisteminde (aşağıdaki meteorolojik değişkenlere doğrudan etki ede¬rek) bozulmalar görülebilir. Sıcaklık, rüzgâr, nem ve yağışların doğal dengesini bozabilir.

Ekonomiye ve Sosyal Yaşama etkileri ise; Turizm, Sağlık, geri dönüşü olmayan hasarlar meydana gelir."

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.