Tirli: Ölüdeniz’e kıymayın

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Ölüdeniz Mahallesinde yapılacak olan arıtma tesisisin Ölüdeniz’i kirleteceğini...

Tirli: Ölüdeniz’e kıymayın

Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Okyay Tirli, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Ölüdeniz Mahallesinde yapılacak olan arıtma tesisisin Ölüdeniz’i kirleteceğini ileri sürerek; “ Bundan turizm de çok büyük ölçülerde olumsuz etkilenecek. Ölüdeniz’e kıymayın.” Dedi.

Tirli; “Arıtmaya karşı olmadıklarını sadece yerinin yanlış olduğunu ifade ederken, konuyu 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’e anlattık. Ölüdeniz özeldir dokunulmasın. Mevcut arıtma sistemini de kaldırın. Ovacık veya Hisar önünde zaten arıtma yapacaksınız. Ölüdeniz’ den kanalizasyon sularını yukarıya basılsın denildi.

Ölüdeniz’ deki mevcut tesisin doğaya, denizlerimize ve turizme verdiği zarar bilinmektedir. Siz bunun 4 katı büyüklüğünde bir arıtma tesisi kuracaksınız; bu demek oluyor ki denizlerimizde kirlilik, Ölüdeniz’deki koku çok daha fazla artacaktır.

Hiçbir arıtma tesisinin yüzde yüz kanalizasyonu arıtmaz. Binlerce metreküp atık suyu nereye basacaksınız? Ölüdeniz’de bağ bahçe yok ki sulamak için kullanalım, diyerek bu suyun şu anki olduğu gibi gemiler tarafından denize basılacak her sene yaşadığımız gibi tekneler kirletti denecek görsel ve yazılı basın bunu yazacak dünyaya yine rezil olacağız.” Dedi.

Muğla’nın ve Fethiye’nin sahipsiz olmadığını ifade eden Tirli şöyle konuştu: Sivil toplum kuruluşu olarak her şeye karşı olmadığımızı topraklarımızı, ormanlarımızı ekosistemimizi ve denizlerimizi ve dünya mirasımız olan Ölüdeniz ve Baba dağı koruyarak kullanılmasını istemekteyiz.

İsterdik ki bu kentin sivil toplum kurumları var, yapmış olduğunuz çalışmaları ve projelerinizi gelip anlatırsınız, tartışılır bizlerden faydalanırsınız, karar verirsiniz. 150 kilometreden masa başında verilen bu kararlar çevremize ve doğamıza geri dönüşümü olmayan zararlar vermektedir.

20 yıldır Muğla çevresi ve Fethiye’de bir çevre gönüllüsü olarak diyoruz ki; Ölüdeniz’e kıymayın. Dünyanın gözbebeği olan Ölüdeniz’e dokunmayın. Koruyarak kullanalım. Doğa, turizm ve insanlık kazansın. Ölüdeniz deki arıtma projesinin yeniden değerlendirilmesini istemekteyiz. Dünya mirasımız Ölüdeniz’in kirliliğinin takipçisi olacağız.”

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.