Ticaret Sicil Stratejik Hedef Toplantısı yapıldı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde hizmet veren Muğla Ticaret Sicil Müdürlüğü 2014 yılı stratejik plan hedefleri doğrultusunda ‘Muğla İli Ticaret Sicili Müdürlükleri Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi....

Ticaret Sicil Stratejik Hedef Toplantısı yapıldı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde hizmet veren Muğla Ticaret Sicil Müdürlüğü 2014 yılı stratejik plan hedefleri doğrultusunda ‘Muğla İli Ticaret Sicili Müdürlükleri Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi. 18-19 Ekim tarihlerinde MUTSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıya, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Şirketler Daire Başkanı Mustafa Umut Özgül ve Bakanlık Müfettişlerinden Süleyman Ruhi Aydemir başta olmak üzere, Muğla, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Milas Ticaret Sicili Müdürlüğü ve konuk olarak Aydın, Çorum, Denizli, Eskişehir, Kuşadası, Nazilli ve Selçuk Ticaret Sicili Müdürlüğü katıldı.

Muğla, Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Milas Ticaret Sicili Müdürlüğü organizasyonu ve Muğla Ticaret Sicili Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 35 kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını MUTSO Genel Sekreteri Mehmet Çüçen gerçekleştirdi. Muğla İli Ticaret Sicili Müdürlüklerinin ilk toplantısının geçtiğimiz ay Marmaris’te gerçekleştirildiğini hatırlatan Çüçen, Ankara’da gerçekleştirilen genel toplantıların yanı sıra bölgelerde gerçekleştirilen toplantıların daha sağlıklı ve başarılı olduğunu düşündüğünü ifade ederek başta Şirketler Daire Başkanı Mustafa Umut Özgül ve Müfettiş Süleyman Ruhi Aydemir olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Genel Sekreter Mehmet Çüçen’in ardından söz alan Müfettiş Süleyman Ruhi Aydemir, böyle bir toplantıyı organize ettikleri için Muğla İli Ticaret Sicili Müdürlüklerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bakanlık bünyesinde gerçekleşen değişikliklerin ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kurulmasının ardından ‘Gümrük ve Ticaret Müfettişleri Derneği’nin kuruluş süreci ve amacı hakkında bilgi veren Müfettiş Aydemir, rehberlik yolu ile önleyici müfettişlik uygulaması gerçekleştirdiklerini ifade ederek bu uygulamanın önemini şu şekilde aktardı: “Mevzuatı uygulayanlar ile mevzuatı denetleyenler arasındaki iletişim ancak toplantılar ve seminerler ile çözüme kavuşabilir. Bu nedenle biz bu tarz bölgesel çalışmaları ve toplantıları destekliyoruz.”

Müfettiş Aydemir’in açıklamalarının ardından konuşmasını yapmak için söz alan Şirketler Daire Başkanı Mustafa Umut Özgül, “Geçmişe dönüp baktığımızda, tüm mevzuat ve uygulama değişikliklerine rağmen Ticaret Sicili Müdürlüklerimizin ne kadar çok gelişme kaydettiklerini görebiliyoruz. Elbette ki eksikliklerimiz var ancak bu başarılı süreç devam etmektedir. Mesleği sevmek önemli. Ticaret Sicili Müdürlüklerinin yaptığı çalışmaları sevmeden gerçekleştirmek mümkün değil. Bu nedenle  bugün burada olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülmek üzere toplantıya geçildi. Toplantıda görüşülen gündem maddeleri şu başlıklar altında belirlendi:

-6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamaları

-Ticaret Sicillerindeki uygulama farklılıkları, harçlar ve tescil için gerekli belgeler

-Anonim ve Limited şirkete ilişkin genel hükümler; genel kurul, tür değişikliği, birleşme, hisse devir işlemlerindeki uygulamalar

-Türk Ticaret Kanunun geçici 7’inci maddesi ile ‘münfesih olmasına veya sayılmasına rağmen tasfiye edilmemiş anonim ve limited şirketler ile kooperatiflerin tasfiyelerine ve Ticaret Sicili kayıtlarının silinmesine ilişkin tebliğ’in değerlendirilmesi.

İki gün süren toplantıların ardından Muğla Ticaret Sicili Müdürü Hediye Barut tarafından T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Şirketler Daire Başkanı Mustafa Umut Özgül ve Müfettiş Süleyman Ruhi Aydemir’e verdikleri bilgiler ve destekler için teşekkür plaketleri verildi.

Bu haber toplam 40 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.