Teröristlerin üzerinden adeta cephanelik çıktı

Muğla’da gerçekleştirilen terör operasyonunda yakalanan silah ve mühimmat şoke etti. Kırsal alanda yapılan aramalarda suikast silahı Glock ele geçirilirken, el bombası ve yüklü miktarda para ele geçirildi.Seydikemer’de yakalanan...

Teröristlerin üzerinden adeta cephanelik çıktı

Muğla’da gerçekleştirilen terör operasyonunda yakalanan silah ve mühimmat şoke etti. Kırsal alanda yapılan aramalarda suikast silahı Glock ele geçirilirken, el bombası ve yüklü miktarda para ele geçirildi.

Seydikemer’de yakalanan Gabar (K) isimli örgüt mensubu ve Köyceğiz ilçesinde ölü ele geçirilen Xalit (K) örgüt mensuplarının üzerinden çıkan tabletler içerisinde OFFLİNE MAPS isimli program içerisinde noktaların işaretlendiği ve güzergahlar çizildiği ortaya çıktı.

Tabletlerdeki güzergahların Valilik, Emniyet, Jandarma ve AK Parti teşkilatları ve buralara saldırı hazırlığı olduğu açıklandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada; Muğla’nın Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerinde etkisiz hale getirilen ve sağ ele geçirilen PKK terör örgütü mensuplarının üzerinden çıkan mühimmat ile bilgisayar tablet içerisindeki kroki şoke etti.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada; “PKK/KCK silahla terör örgütünün kış üslenmesinin yanı sıra batıdaki kentlerde eylemsellik sürecinin başlatılması için öncelikle örgütün sözde Özel Kuvvetleri olarak adlandırılan silahlı gücünden hazırlanan grupların, Batı Anadolu'ya gönderilmesi talimatının verildiği, daha önce Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye kırsalında, Amanos Örgütlenmesini tamamlayan örgütün "Akdeniz Açılımı" adı verilen faaliyetleri kapsamında Batı Anadolu'da oluşturulacak silahlı gücüyle, Batı Bölgelerini Amanoslar'a kadar uzatmayı hedeflediği, böylelikle Kuzey Irak-Afrin Amanoslar-Batı Toroslar hattıyla Ege ve Akdeniz Bölgelerinde tutunmayı sağlayıp Kandil'le birleştirmeyi amaçlayan PKK'nın, özel kuvvetlerden 5-6 kişiden oluşan grupları batıya kaydırmayı planladığının tespit edilmesine müteakiben, PKK/KCK silahla terör örgütünün Ege- Akdeniz kırsal açılımının deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Muğla ili Seydikemer ilçesi Gemiler Burnu koyundan Suriye Arap Cumhuriyetine ait bir balıkçı teknesiyle örgüt mensuplarının geldiği, PKK/KCK silahla terör örgütünün sözde Ege Açılımı adı altında Mersin, Antalya ve Muğla illerini kapsayacak şekilde turizm ve ekonomik hedeflere yönelik gerçekleştirmeyi planladığı eylemler ile bu plan çerçevesinde deniz yoluyla örgüt mensuplarının sevkinin yapıldığının tespit edilmesi üzerine, bu yolla ülkeye giren Serdar A. (K) Mehmet Ç.'nin 11.09.2017 tarihinde Van ilinde yakalanarak Mehmet Ç.'de Muğla Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile Muğla iline getirildiği, adli işlemlerin ardından Muğla 2.Sulh Ceza Hakimliğince 22.09.2017 tarihinde tutuklanmıştır” denildi.

Silahları denize atmışlar

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında, “Aynı şekilde deniz yoluyla ülkeye girdikten sonra SOREŞ (K) Selcuk Y.'de 15.09.2017 tarihinde Osmaniye ilinde yakalanarak, adli işlemlerin ardından tutuklanmıştır. Seydikemer deniz bölgesinde il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü ve sahil güvenlik komutanlığınca alınan tedbirler neticesinde 25.09.2017 günü takibe alınan balıkçı teknesinin sahile bir bot ile 3-4 şahsı indirdiğinin tespit edilmesi üzerine balıkçı teknesine yapılan operasyon sonucu gemi kaptanı Ossama J., gemi mürettebatı Monır D. ve Ahmad A. D. ve örgüt mensubu olduğu değerlendirilen Muhammad R. isimli şüpheliler yakalanmış olup, şüpheliler adli işlemlerin ardından 09/10/2017 tarihinde Muğla 1. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır. Seydikemer deniz bölgesinde sahil güvenlik komutanlığınca yakalanan ‘SANTO’ isimli gemi kaptanı Ossama J. isimli şahsın beyanlarında; “Türkiye’ye 26 Ağustos 2017 tarihinden önce Amir isimli Suriyeli şahsın kaptanlığını yaptığı “ŞAM” isimli tekne ile geldiklerini, sahil güvenlik botunu görmeleri üzerine paniğe kapılarak yanlarında getirdikleri silah/teçhizat ve erzak çantalarını denize atmak suretiyle Lazkiye Limanına geri döndüklerini, Lazkiye’ye dönüş yapan gemi kaptanı Amir isimli Suriye’li şahsın Suriye İstihbarat Servisi El Muhaberat tarafından 260 bin Dolar ile cezalandırıldığını ve sonrasında öldürüldüğünü duyduğunu, Amir isimli Suriye’li şahıstan sonra bu işi kendisinin yapmaya başladığını, Türkiye’ye 6 sefer deniz yoluyla geldiğini, Kaptanlığını yaptığı “SANTO” isimli tekneyi ise Suriye Gizli Servisi El Muhaberat’a çalıştığını bildiği Cafer Z. isimli şahsın ayarladığını, örgüt mensuplarının Suriye Lazkiye’den tekneyle limandan çıkışlarında Suriye veya Amerikan bayrağı çekildiği ortaya çıktı.

Kırsal bölgeye inen PKK/KCK silahla terör örgütü mensuplarını yakalamak için yapılan çalışmalar neticesinde; Seydikemer ilçesi Karadere Mahallesi kırsal alanında bulundukları tespit edilen örgüt mensuplarının, Mersin ilinden irtibat kurdukları şahıslar tarafından bölgeden alınmalarını talep ettikleri duyumunun alınması üzerine güvenlik güçlerince örgüt mensuplarını alacak şahısların/araçların takip edilmesi sonucu 04.10.2017 tarihinde Gabar (K) Ekrem A., Firaz (K) Mehmet C. Y., Kamuran (K) Veysi Ş. ve Ferat (K) Velat A. isimli 4 PKK/KCK silahla terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şüpheliler ile bu şüpheliler ile birlikte Adnan Y., Mustafa Y. ve İsmail B. isimli üç şüphelinin yakalandığı, adli işlemlerin ardından Adnan Y., Mustafa Y. ve İsmail B.’ın 11/10/2017 tarihinde, Ekrem A., Mehmet C. Y., Veysi Ş. ve Velat A. 12/10/2017 tarihinde Muğla 1. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandılar.

Muğla iline Suriye Lazkiye Limanından yapılan seferler neticesinde Seydikemer ilçesinden karaya çıkan örgüt mensuplarıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucu, 05/10/2017 tarihinde Muğla ili Köyceğiz ilçesi Toparlar mevkii kırsalında tespit edilen PKK/KCK salihla terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyon esnasında bölgenin değişik mevkilerinde terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Alişar (K) Rojhat S., Warger (K) İlyas. D., Fırat (K) Musa A. ve açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen Xalıt (K), Adıl (K) isimli PKK/KCK silahlı terör örgütü mensubu olan şüpheliler öldürülerek etkisiz hale getirilmiş, 1 jandarma personeli hafif şekilde yaralanmıştır. Cesetler üzerinde yapılan adli muayene ve otopsi işlemleri sonucunda cesetlerde çok sayıda ateşli silah mermisi giriş çıkış deliğine rastlanılmış olup, kesin ölüm sebeplerine ilişkin düzenlenecek rapor henüz Cumhuriyet başsavcılığımıza intikal etmemiştir. Firari şüphelilerden olan açık kimliği tespit edilemeyen Erdal (K) isimli örgüt mensubu ise 09.10.2017 tarihinde Köyceğiz ilçesinde kırsal alanda meydana gelen büyük bir ihtimalle üzerinde bulunan patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucunda ölmüştür.

Tabletlerde kroki çıktı

Muğla Seydikemer ilçesinde yakalanan Gabar (K) isimli örgüt mensubu ve Köyceğiz ilçesinde ölü ele geçirilen Xalit (K) isimli örgüt mensuplarının üzerinden çıkan tabletler içerisinde OFFLİNE MAPS isimli program içerisinde noktaların işaretlendiği ve güzergahlar çizildiği bu noktaların; Emniyet Müdürlükleri, Valilikler, Hükümet Konakları, Askeri Binalar, Ak Parti Binaları’nın işaretlendiği ve bazı kırsal bölgelerde de işaretlemelerin olduğu yapılan çözümlemeler ve araştırmalar sonucu anlaşılmıştır. Operasyonların devam ettiği aşamada bir kısım fotoğrafların basına sızdırılması olayına ilişkin olarak suç fail ya da faillerinin tespiti amacıyla Cumhuriyet başsavcılığımızca ayrıca bir soruşturmaya başlanılmıştır. Soruşturma başlangıcında bölgemizde oldukları değerlendirilen toplam 19 teröristten; 12’si tutuklanmıştır. 5 şüpheli operasyon neticesinde öldürülmüştür. 1 şüpheli üzerinde bulunan patlayıcı madde ile kendiliğinden ölmüştür. Bir şüpheliye ilişkin halen yakalama çalışmaları devam etmektedir.” Denildi.

Arazide ve yakalanan örgüt mensuplarının üst aramasında;

-2 adet M-16 tüfek ve bu silaha ait 10 adet şarjör,

-180 adet zırh delici uzun namlulu silah fişeği,

-160 adet uzun namlulu silah fişeği,

-9 adet el bombası,

-2 adet dürbün,

-1 adet el telsizi,

-1 adet kasatura

-2 adet Glock tabanca ve bu tabancalara ait 2 adet şarjör,

-1 adet HS tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör,

-69 adet tabanca fişeği,

-7 adet telefon,

-1 tablet bilgisayar,

-Çok sayıda yaşam malzemesi, 2

- 2500 Dolar,

-15 bin Euro ve 9 bin 750TL para ele geçirildi.

Arazide ve öldürülen örgüt mensuplarının üst aramasında ise;

-1adet Ak-S kaleşnikof tüfek ve bu silaha ait 5 adet şarjör,

2 adet M16 tüfek ve bu silaha ait 10 adet şarjör,

-4 adet glock tabanca ve bu tabancalara ait 4 adet şarjör,

-21 adet el bombası,

-Yaklaşık 2,5 Kg plastik patlayıcı,

-93 adet elektrikli kapsül (fünye),

-2 adet elektrikli bomba düzeneği,

-4 kutu 5.56 fişek,

-1 adet apeks ibareli silah üstü termal dürbün

-1 adet top infilaklı fitil

-Bir kutu içerisinde İ.45ncrc 120 Wt patlayıcı,

-1 adet elektronik led lambalı devre,

-1 adet akü,

-2 adet tablet,

-1 adet Samsung cep telefonu,

-1 adet Powerbank,

-6 bin 500 Euro ve 4bin 500 TL para ele geçirildi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.