Termik Santraller denetlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Enerji ve Maden Politikaları doğrultusunda başta kömür olmak üzere Yerli kaynakların insan odaklı Ve çevre dostu teknolojiyle ile bakım onarımı konusundaki disiplin ve takibi de Bakanlık...

Termik Santraller denetlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Enerji ve Maden Politikaları doğrultusunda başta kömür olmak üzere Yerli kaynakların insan odaklı Ve çevre dostu teknolojiyle ile bakım onarımı konusundaki disiplin ve takibi de Bakanlık tarafından sürdürüyor. Rehabilite çalışması için son tarihin 2019 olduğu belirtilirken, bu çalışmaların yapılmadığı santrallerin çalışmasına izin verilmeyecek.

Bu kapsamda Yatağan, Kemerköy ve Ören termik Santralleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri tarafından denetlendi.

Yapılan denetimlere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden, EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlık İletişim Danışmanı Sevda Güner , 18 Mart Çan Termik Santral İşletme Müdürü Oğuzhan Yıldız,Yatağan Maden Direktörü Yüksel Akın, Yatağan Santral Direktörü Serdar Toprak, Yatagan Termik Üretim AŞ İcra kurulu üyeleri Güçlü Didinir ve Ersin Yazıcı , Bereket Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Hülya Kılıç, Yeniköy Kemerköy Elektrik üretim AŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Dinç ve Şenol Yalçınkaya, Yeniköy Kemerköy İşletmeler Direktörü Abdullah Yılmaz katıldı.

Edinilen bilgilere göre, Milli Enerji Maden Politikaları doğrultusunda başta kömür olmak üzere Yerli kaynakların insan odaklı Ve çevre dostu teknoloji ile kullanılarak enerjiye çevrilmesi ve Türkiye'nin bağımsız enerji yolundaki adımlarının hızlandırılması Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlılığının odakladığı en önemli konulardan. Yerli kömür kaynaklarının değerlendirilmesi için termik santral yeni yatırımlarının hızla önü açılırken eski yatırımların da rehabilitasyonu bakım onarımı konusundaki disiplin ve takibi de Bakanlık tarafımdan sürdürüyor.

2019 yılının son tarih olduğu rehabilite çalışmalarını yeri getirmeyenlerin çalışmasına izin verilmeyecek. Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden termik santralleri yakından takip eden Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanlığı yöneticileri termik santral ziyaretleri yaparak hem çalışmaları yerinde görüyor hem teknik ve halkla ilişkiler, iletişim yönünde tavsiyeler ve istişare toplantıları yapıyor.

Denetimler kapsamında Yatağan,, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerini ziyarette bulunan EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Bakanlık İletişim Danışmanı Sevda Güner, Çan Termik Santral İşletme Müdürü Oğuzhan Yıldız, termik santral yetkileri ile santrali ve çevreyi gezerek bilgi aldı çalışmaları yerinde görerek buradaki ağaçlandırma, dikilen zeytinlikler ve çevre düzenlemelerinin halka daha çok anlatılması önemini vurguladılar. Özellikle çevre ve yeşillikleri halkın görmesi için santral yapımı planı içinde olan Çerkezköy kafileleri bu tesislerde getireceklerini söylediler.

Bu haber toplam 522 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.