Tekrar gözlerine kavuşacak!

İki gözü görmeyen ve kendisine yol gösteren rehber köpeğinin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirlenerek öldürülmesinden sonra çaresiz kalan Mustafa Demirtaş adlı vatandaşın feryatlarını Marmaris Belediyesi...

Tekrar gözlerine kavuşacak!

İki gözü görmeyen ve kendisine yol gösteren rehber köpeğinin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirlenerek öldürülmesinden sonra çaresiz kalan Mustafa Demirtaş adlı vatandaşın feryatlarını Marmaris Belediyesi duydu. Köpeği öldürülen görme engelli vatandaşa yeni can dostu rehber köpeği verilecek.

Orman yangınını söndürmek isterken gözlerini kaybeden ve yavru iken sahiplendiği rehber köpeğinin zehirlenmesinden sonra; “ O benim gözlerimdi, her şeyimdi. Ben şimdi onsuz ne yaparım.” Diyerek yetkilerden yardım isteyen Demirtaş’a, Marmaris Belediyesi tarafından bir rehber köpeği temin edilerek kendisine verilecek.

Marmaris ilçesi Osmaniye Mahallesinde yaşayan ve iki gözü görmeyen 51 yaşındaki Mustafa Demirtaş adlı vatandaşın feryatlarını Marmaris Belediyesi duydu.

16 yaşındayken köylerinin yakınında çıkan orman yangınına müdahale ederken bir gözünü, 2003 yılında da yine güzüne odun parçasının kaçması sonucu diğer gözünü de kaybeden Demirtaş’ın adeta gözleri olan ve Doddi adını verdiği köpeği ile yolları yavru iken kesişti. Demirtaş, yavru köpeği sahiplendi. O andan itibaren Demirtaş ve Doddi birbirleri için can dostu, Doddi de Demirtaş’a adeta bir çift göz oldu.

Çaresiz kaldı

Yalniz yaşayan Mustafa Demirtaş’in rehber köpeği geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldü. Çok büyük bir üzüntü yaşayan Demirtaş; “O benim her şeyimdi, onsuz ne yapacağım. Daha 16 yaşındayken 1981’de köyümüzde çıkan orman yangınına müdahale ederken sol gözüm, 2003’te ise yine ormanda odun parçası kaçan sağ gözümden oldum, 13 yıldır hiç görmüyorum. Evlenmedim, işim ve sosyal güvencem yok. Kardeşlerimin yardımıyla tek başına bir evde yaşıyorum. Yemeğimi yapıyor, ocağımı yakıyorlar. Ama her zaman yanımda olamıyorlar. 9 yıl önce daha yavruyken ‘Doddi’yi sahiplendim. onunla hayatımda başka bir devir başlamıştı. Artık, Doddi’yle dışarı çıkabiliyor, gezebiliyordum. Benim her şeyim oldu, hayvan değil insandı sanki. Şimdi ben onsuz ne yapacağım. Her şeyimi, gözümü zehirleyenler bulunup, cezalandırılsın.” Çaresizliğini dile getirmişti.

Marmaris Belediyesinden duyarlı davranış

Mustafa Demirtaş’ın çaresizliği ve seslenişini duyan Marmaris Belediyesi duyarsız kalmadı. Marmaris Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak olayın takipçisi olduklarını duyurdu. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Gerek bir rehber, gerekse bir dost olarak yaşamında büyük yer kaplayan köpeğini kaybeden vatandaşımıza destek çalışmaları kapsamında; Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan, daha önce eğitim almış, ortam şartlarına uyum sağlayabilecek bir köpeğin, Marmaris Hayvanları Koruma Derneği ile işbirliği içerisinde hızlı bir rehberlik eğitiminden geçirilerek vatandaşımıza yardımcı olarak verilmesi için çalışma yapılacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’yla görüşülerek vatandaşımızın ‘evde bakım hizmeti’ alması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapılacak. Mustafa Demirtaş’ın talebi durumunda ise Muğla’da Sosyal Hizmetler’e bağlı bir bakımevinde hayatını sürdürmesi yönünde girişimlerde bulunulacaktır. Ayrıca araştırma sonucuna göre, Osmaniye ve benzer diğer kırsal mahallelerimizde başka bir zehirleme olayının yaşanmaması için ilgili kurumlarla birlikte gerekli önlemler alınacaktır.”

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.