TEK Koleji öğrencilerine Zeytinyağı Eğitimi

Zeytin Dostu Derneği Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji işbirliği ile öğrenciler modern bilimin ışığında zeytinyağı eğitimi aldılar. Eğitimde, Türkiye’de üretilen zeytinyağının yaklaşık yüzde 15’inin elde edildiği...

TEK Koleji öğrencilerine Zeytinyağı Eğitimi

Zeytin Dostu Derneği Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji işbirliği ile öğrenciler modern bilimin ışığında zeytinyağı eğitimi aldılar. Eğitimde, Türkiye’de üretilen zeytinyağının yaklaşık yüzde 15’inin elde edildiği Muğla’da gelecek nesillere sağlıklı beslenme, doğru üretim konusunda bilgiler aktarıldı.

Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji Rehber Öğretmeni Murat Demirci ve Ortaokul Müdür Yardımcısı Şevkiye Ünlüsoy Korkut öncülüğünde ilkokul ve ortaokul öğrencileri bilgilendirildi.

Zeytin Dostu Derneği Tadım Panelisti Nurdan Nimet Kaykı, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Totoş, Muğla İl Temsilcisi Feridun Kaykı  tarafından verilen eğitim öğretici olmanın yanında eğlenceli de geçti.

MUTSO öncülüğünde bölgede daha önce Zeytin Dostu Derneği tarafından gerçekleştirilen tadım eğitimine katılan velilerin öğrencilerinin geri bildirimleri sevindirdi.

Eğitim sırasında öğrencilere eşlik eden sınıf öğretmenleri verilen bilgileri olağan üstü yararlı olarak değerlendirirken zeytinyağı konusunda kendi bilgilerinin de eksik olduğunu dile getirdiler.

Özel Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji Rehber Öğretmeni Murat Demirci; “İyi ki Zeytin Dostu Derneği var ve tanışmışım.” diyerek ilkokul çağındaki çocuklardan başlayan zeytin ve zeytinyağı ile ilgili farkındalığın artırılmasının önemli olduğunu söyledi ve “Biz aslında bugünü değil geleceği eğitiyoruz.” Diye konuştu.

Müdür Yrd. Şevkiye Ünlüsoy Korkut ise; “Okulumuzun sosyal sorumluluk projesi olarak, öğretim kadromuz, velilerimiz ve diğer teknik personelin de bu eğitimi almaları gerekiyor” dedi.

Duyusal açıdan zeytinyağının değerlendirilmesini anlatan Zeytin Dostu Derneği tadım panelisti Nurdan Nimet Kaykı; “Doğru zeytinyağı ile tanıştığınızda tabiatın içine gizlenmiş nadide kokular ve lezzetler ile karşılaşacaksınız. Bu lezzet ve rayihalar ile sofranızı şölen ve ziyafet sofrasına çevireceksiniz.” Diye konuştu.

Zeytin Dostu Derneği İl Temsilcisi Feridun Kaykı da ; “Muğla’nın Zeytin Dostu Derneği ile zeytinyağında iyiye ve güzele yürüyüşü devam etmektedir. Bugün itibari ile çocuklarına ve gençlerine en yaygın eğitim veren il Muğla’dır. Geleceği en parlak il Muğla olacaktır.” dedi.

Eğitimleri değerlendiren Zeytin Dostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  Atilla Totoş ise şöyle konuştu: “Bundan sonraki tüm yaşamınız için bir gününüzü derneğimizin zeytinyağı eğitimine ayırmalısınız. Polifenolce zengin zeytinyağı otuz kadar metabolitik hastalığı engelleme yeteneğindedir.”

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.