TBB, Bodrum’da eğitim veriyor

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi işbirliğiyle zabıta personeline yönelik olarak düzenlenen hizmet içi eğitim çalışmaları sürüyor.Toplam 3 gün...

TBB, Bodrum’da eğitim veriyor

Bodrum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Belediye Akademisi işbirliğiyle zabıta personeline yönelik olarak düzenlenen hizmet içi eğitim çalışmaları sürüyor.

Toplam 3 gün boyunca devam eden eğitimlere Türkiye Belediyeler Birliği eğitmeni ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Şube Müdürü Abdurrahman Karabudak da katılarak personele bilgi verdi.

Müdür Abdurrahman Karabudak, eğitim sırasında yeni yasalarla birlikte zabıta yönetmenliğinde gerçekleşen değişikliklere de yer vererek, "Halkın beslendiği, içtiği, yatıp ve uyuduğu her yerde kentsel yaşam alanı olması için zabıta, özverili bir şekilde yaşıyor. Bu konuda çalışmalarını daha iyi ve aktif yapabilmesi için 2007 yılında yeni bir yasamız çıktı. Zabıtamız, 1396 belediyede olduğu gibi her yerde doğru ve dürüst esnafın yanında; vatandaşı kazıklamak isteyen, doğru ve düzgün iş yapmayan esnafın da karşısındadır. Bu belediyelerin saha çalışmalarının bir dengesidir yani belediye zabıtası, bir denge unsurudur. Denge unsurundan kastım; belediyenin kolluk kuvveti olmasıdır. Kolluk kuvveti olması da her açıdan olduğu gibi, belediyelerin de çözüm aşamasındaki çalışmalarında çok önemli bir rol oynar. Bu çözüm aşamasının daha iyi olabilmesi için, yerel yönetime verilen ağırlıkla birlikte zabıta, kendini daha güncelleyen, daha sonuca giden bir yapı haline gelmiştir. Bunun için de çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle bizler, Türkiye Belediyeler Birliği olarak eğitim aşamasında ilçelerimize, illerimize ve büyükşehirlerimize giderek, kendi zabıta arkadaşlarımızı daha bilinçli, daha topluma faydalı hale getirmek için, mevzuatlarımızı anlatarak onların güncellenmesini sağlıyoruz. Bu güncellemeleri, daha güzel ve daha yaşanılabilir bir kent için yapıyoruz." dedi.

Karabudak ayrıca iyi bir zabıta personelinin kendini geliştiren, kendini eğitim aşamasında ilerleten ve aldığı eğitim ile birlikte mevzuatların öngördüğü ölçülerde kent yaşamının haklarını sonuna kadar savunan kişiler olduğunu ifade etti.

Bodrum Belediyesinin TBB Belediye Akademisi işbirliğiyle hazırladığı hizmet içi eğitimler hakkında ise, "Bodrum 11 tane belediyenin birleşimi ile daha da büyüyen, daha da gelişen bir tatil beldesi. Tatil beldelerinin çalışma şartları diğer bölgelere göre daha yoğun, daha sıkıcı ve daha gergin. Tabi ki de mevzuatı birilerinin bilmesi, birilerinin öğrenmesi, onların da sahada daha kuvvetli olmalarına sebep verir. Bizim amacımız burada, bu arkadaşlara; toplum bilincini, kent yaşam kültürünü ve bu kültürle birlikte mevzuat desteğini vermektir. Biz bu konu hakkında eğitimimizi verdik ve arkadaşlarımızın da gerçekten bu bilgileri hevesle alması, bize onur ve gurur vermiştir. Belediyelerimiz, bu tip eğimlere sıcak bakmalı ve güncellemeli. Bodrum Belediyesinin de eğitim kurumundaki arkadaşların nezdinde böyle bir çalışmayı yapması, bizi gururlandırmıştır. Çünkü ne kadar iyi eğitim, ne kadar güzel çalışma, o kadar da belediyenin rahatlığa ve sonuca gitmesine vesile olacaktır." açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.