Taşımacılığın sorunları Mecliste

TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Toplantısı, Bülent Karakuş’un başkanlığında TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleri ve bürokratların katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda...

Taşımacılığın sorunları Mecliste

TOBB Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Toplantısı, Bülent Karakuş’un başkanlığında TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleri ve bürokratların katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda karayolu yolcu taşımacılığında karşılaşılan sorunlar ele alındı ve çözüm yolları arandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Toplantısı,

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un başkanlığında 23 Kasım 2016 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında gerçekleştirildi. Toplantıda, Sektör Meclisinden Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş başta olmak üzere TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleri ve bürokratlar yer aldı.

Toplantıda, yolcu taşımacılığı sektörü ile ilgili yer alan mevzuatta bulunan çelişkiler, özel halk otobüsleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezlerinin karayolu yolcu taşımacılığı sektörü mağdur eden kararları, şehirlerarası otobüslerin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanma zorunluluğu, otoyol ve köprü kullanımına ilişkin yüksek maliyetler ile mevzuatlar hazırlanırken sektör temsilcilerinden görüş alınmaması ve değerlendirilmemesi konuları görüşüldü.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, TBMM’de meclis toplantısı gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün uzun süredir çözülemeyen sorunlarının, TBMM çatısı altında gündeme getirilmesinin, milletvekillerinin de desteğiyle çözüme kavuşacağına inandıklarını belirtti.

Karakuş, sektörün kendi kendini demokratik bir ortamda yönetebilmesi amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bazı yetkilerinin TOBB’a devredilebileceğini, böylelikle sektör meclisini icracı bir yapıya kavuşturabileceklerini ifade etti.

Erzurum Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı da uzun zamandır karayolu yolcu taşımacılığı sektörü üzerine çalışmaları olduğundan bahisle, burada toplantıyı sektörün sorun ve çözüm önerilerini daha güçlü ifade edebilmek için toplandıklarını, toplantıda somut adımlar atılarak, karara bağlanmasının önemini ifade etti.

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım ise sektörü zor durumda bırakan birçok sorunun yaşanmakta olduğunu, bunların çözümü için her platformda yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Yıldırım, sektörün lojistik sektöründeki koordinasyon kurulu gibi danışma kuruluna, hem de sektör meclisinin icracı yapıya kavuşturulmasına ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Meclis Başkanı Yıldırım, yolcu taşımacılığı sektörü ile ilgili yer alan mevzuatta bulunan çelişkiler, özel halk otobüsleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezlerinin karayolu yolcu taşımacılığı sektörü mağdur eden kararları, şehirlerarası otobüslerin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanma zorunluluğu, otoyol ve köprü kullanımına ilişkin yüksek maliyetler ile mevzuatlar hazırlanırken sektör temsilcilerinden görüş alınmaması ve değerlendirilmemesi konularını, komisyon üyelerine anlattı. Yıldırım ayrıca, 2017 yılı içerisinde yolcu taşımacılığı şurası ve çalıştayı gerçekleştirmek üzere komisyon üyelerinin desteğini talep etti.

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de, karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün sorun ve çözüm önerileri için toplanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, kamunun mevzuat düzenlemelerini gerçekleştirirken mutlaka özel sektörden görüş almaları gerektiğini bildirdi. Yedekçi, sadece görüş almalarının da yeterli gelmeyeceğini, aynı zamanda alınan görüşlerin de değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Sivas Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Habib Soluk da sektörün sorunları ile uzun zamandır yakından ilgilendiğini, hükümet tarafından karayoluna verilen ilginin, gerçekleştirilen yatırımlardan da anlaşılabileceğini ifade etti. Soluk, toplantıyı gerçekleştirirken somut kararlar alınması gerektiğini, ancak bu şekilde bu gibi toplantılardan fayda sağlanabileceğini bildirdi. Soluk, 2017 yılında yolcu taşımacılığı şurası ve çalıştayı gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu, bu konuda destek verebileceklerini açıkladı.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.