Tarım ve Orman Bakanı Muğla’da

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Muğla'da bir dizi ziyarette bulundu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yapılan 2019 Yılı Tarım Ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Bakan Pakdemirli, Muğlalı çiftçilere...

Tarım ve Orman Bakanı Muğla’da

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Muğla'da bir dizi ziyarette bulundu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yapılan 2019 Yılı Tarım Ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Bakan Pakdemirli, Muğlalı çiftçilere müjdeler verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Cuma namazını tarihi Kurşunlu Camisi'nde kıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli programı kapsamında öncelikle Bodrum Kılıç Deniz Ürünleri Tesisi’ni ziyaret etti, ardından Milas'ta süt ürünleri birliklerinde ve Yatağan’daki zeytinyağı fabrikasında incelemelerde bulundu. Muğla'daki programı kapsamında Kurşunlu Camisi'nde kılınan Cuma namazının ardından Bakan Pakdemirli Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan fidanları vatandaşlara dağıttı. Ardından Muğla Muhtarlar Federasyonu’nu ziyaret eden Bakan Pakdemirli’ye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Gümüş tablo hediye etti. Ziyaretlerin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda gerçekleştirilen2019 Yılı Tarım Ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’na katılan Bakan Pakdemirli Türkiye’nin tarım ve orman yapısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Muğlalı üreticilere pek çok müjde verdi. Bakan Pakdemirli, 2018 yılı buzağı desteklemesi ödemelerinin Şubat ayı sonunda , anaç koyun desteklemelerinin Mart ayı sonunda, mazot, gübre ödemelerinin en yakın zamanda yapılacağını söyledi. Çiftçileri sevindirecek müjdeler veren Bakan Pakdemirli Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma kapsamında çiftçilere düşük faizli kredi imkanı sağlanacağını ifade etti. Türkiye'de hayvansal üretim bakımından süt üretiminin et üretiminden daha fazla olduğunu, bu nedenle fazla sütlerin süt tozu yapılarak yurtdışına ihraç edileceğini kaydeden Pakdemirli, Et ve Süt Kurumu tarafından Muğla'ya tahsis edilen kotanın 55 tona çıkarıldığını dile getirdi. Muğla'ya 2 adet bal ormanı yapılacağını ifade eden Bakan Pakdemirli, küçükbaş hayvancılıkta da desteklerin artırılacağını, sürülerini büyüten üreticilere hayvan başına 100 TL destek verildiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Muğla'daki programında Muğla Valisi Esengül Civelek, Ak Parti Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ve AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Nil Hıdır da eşlik etti. 2019 Yılı Tarım Ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda konuşma yapan Muğla Valisi Esengül Civelek; Muğla'nın tarım ve orman yapısı hakkında bilgi verdi.

Haber: Sevil Yılmaz

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.