Tamamı tutuklu yargılanacak

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Şubat’ta başlayan 44’ü tutuklu, 47 sanıklı Cumhurbaşkanına Suikast davasında 13 celselik oturumun ardından ara karar verildi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ara kararı sanıkların...

Tamamı tutuklu yargılanacak

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Şubat’ta başlayan 44’ü tutuklu, 47 sanıklı Cumhurbaşkanına Suikast davasında 13 celselik oturumun ardından ara karar verildi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ara kararı sanıkların yüzüne okudu ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında ara karar çıktı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Şubat’ta başlayan duruşma 13 celselik oturumun ardından bugün mahkeme heyeti ara kararını sanıkların yüzüne okudu. Mahkeme başkanı tutuklu sanıkların tamamını tutukluğunun devamına karar verdi.

44’ü tutuklu, 47 sanığın yargılandığı Cumhurbaşkanına suikast davasında ara karar saat 15.00’da başlaması beklenirken, saat 16.15’de mahkeme heyeti salona girdi. Duruşma salonunda yakınları bulunan sanıklar, bu arayı uzaktan da olsa yakınları ile sohbet ederek geçirdi. Duruşma salonunda bir ara sanıklardan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Binbaşı Şükrü Seymen ve Binbaşı Taner Berber bir araya gelerek uzun süre sohbet ettiler. Bu sırada sanıklardan birisinin elinde bulunun ve ‘Suikast Timi’ şemasının yer aldığı kağıt üzerinde sanıklar uzun süre müzakere etti. Neşeli tavırları ile dikkat çeken sanıklar daha sonra kendilerine ayrılan sandalyelere geri döndü.

Mahkeme Başkanı ara kararı okurken, sanıkların maaş hesapları üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasına, araçlar ve gayrimenkuller üzerindeki tedbirin devam etmesine karar verir, 44 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devam etmesine ve duruşmanın 24 Nisan 2017 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.