Taksicilere ‘Tek Tipe’ tepki

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinin taksicilere yönelik kıyafet uygulamasına tepki gösterdi. Akça; “Bu uygulama Muğla Büyükşehir Belediyesine...

Taksicilere ‘Tek Tipe’ tepki

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinin taksicilere yönelik kıyafet uygulamasına tepki gösterdi. Akça; “Bu uygulama Muğla Büyükşehir Belediyesine yakışmamıştır. Alınan bu karardan geri dönülmelidir.”dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesinin taksicilere yönelik kıyafet uygulamasına tepki gösterdi.

Taksicilerin sıkıntılarını yerinde dinleyen Akça, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan ve uygulanmayan taksici esnafına yönelik il genelinde kıyafet zorunluluğu taksici esnafının tepkisine neden olmuştur. Ziyaret ettiğim taksici esnafı bu konudaki şikâyetini tarafıma da bizzat dile getirmişlerdir.

Taksiciler, serbest olarak çalışan belediyenin sadece gözetiminde olan ve belediye ile hiçbir organik bağı olmayan esnaflardır. Bunlara yönelik baskı mahiyetinde kıyafet uygulaması doğru değildir. Zaten Türkiye’nin hiçbir yerinde de uygulaması bulunmamaktadır.

Esasen, zaman zaman uzun süreli nöbet tutan, yağmurlu, çamurlu günlerde müşterisinin eşyasını taşıyan taksicilerin önerilen kıyafetle bu mesleği yapmaları mümkün değildir.

Devlet memurlarında bile kıyafet serbestliğinin uygulandığı Türkiye’de taksicilere bu denli kıyafet uygulaması zorunluluğu özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelmektedir.

Bu uygulama Muğla Büyükşehir Belediyesine yakışmamıştır. Alınan bu karardan geri dönülmelidir.”

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.