Taksiciler dil öğrenecek

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ve Bodurm Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde verilecek olan kurslar ile yabancı dil bilmeyen şoför kalmayacak.Turizmin önemli merkezlerinden Bodrum’da taksi...

Taksiciler dil öğrenecek

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ve Bodurm Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde verilecek olan kurslar ile yabancı dil bilmeyen şoför kalmayacak.

Turizmin önemli merkezlerinden Bodrum’da taksi şoförlerinin tamamı yabancı dil öğrenecek. Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerine yönelik Kasım ayı başında 25’er kişilik gruplar halinde oda toplantı salonunda Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde kurs açıyor. Kursları başarı ile tamamlayan şoförler Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası almaya hak kazanacak.

Kurs hakkında bilgi veren Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası Başkanı Hasan Kablı, “Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da, gece gündüz yabancı misafirlerimize hizmet veren şoför esnafımızın yabancı dil bilmemesi düşünülemez. Maalesef yabancı dil konuşabilen şoför esnafımızın sayısı istenilen düzeyde değil. Odamız üyelerinin ve çalışanlarının bu eksikliğini giderebilmek, hizmet kalite ve çıtasını yükseltmek, yabancı dil bilmemeden dolayı şoför ve müşterileri arasında çıkan anlaşmazlıkları en aza indirebilmek için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle birlikte, sadece şoför esnafımıza yönelik kurslar açıyoruz. Kursların başlangıç tarihi olarak da esnafımızın yoğunluğunun azaldığı Kasım ayını seçtik. Şu anda başvurular başladı ve katılımın sandığımızdan daha yüksek olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.