Suikastçılardan peş peşe itiraflar

15 Temmuz’da gerçekleştirilen kalkışma gecesi Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan suikast timinin yargılanmasına Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Dava görüldükçe...

Suikastçılardan peş peşe itiraflar

15 Temmuz’da gerçekleştirilen kalkışma gecesi Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan suikast timinin yargılanmasına Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Dava görüldükçe suikastçılardan peşpeşe itiraflar da gelmeye başladı. Suikastçıların bazıları emirleri Tuğgenaral Semih Terzi’den aldıkları bazıları da üstlerinden aldıklarını söylediler.

Bilindiği gibi darbe girişimin önde gelen isimlerinden Semih Terzi, diğer darbecilerle birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahını ele geçirmek için baskın yaptığı sırada Bordo Bereli Ömer Halisdemir tarafından öldürülerek etkisiz hale getirilmiş ve darbenin seyri değişmişti. Başçavuş Halisdemir ise burada şehit düşmüştü.

Hüseyin Atılgan

15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin suikast timi çözüldükçe itiraflar gelmeye başladı. Darbe girişimi gecesi Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenleyen timin yargılanmasına Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Duruşma ilerledikçe suikastçıların bazıları emirleri darbecilerin önde gelen isimlerinden birisi olan Tuğgeneral Semih Terzi’den, bazıları da üstlerinde aldıklarını iddia ettiler.

Bilindiği gibi Tuğgeneral Semih Terzi, Özel Kuvvetler Komutanlığı karargahını ele geçirmek için diğer darbecilerle birlikte yaptığı baskın sırasında Bordo Bereli Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından öldürülerek etkisiz hale getirilmiş ve darbenin seyri değişmişti. Başçavuş Halisdemir ise direniş sırasında şehit düşmüştü.

Berber: Durumu Marmaris’te öğrendim

Cumhurbaşkanına suikast timinin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmasında MAK Timi komutanı olduğu ileri sürülen Binbaşı Taner Berber, durumu Marmaris’e iniş yaptıklarında öğrendiğini ileri sürdü.

Binbaşı Taner Berber ifadesinde; “TSK’nın yönetime el koyduğunu bize söylediler. Bize bir emir verildi. Biz emri yerine getirdik. Daha sonra Gökhan komutanın operasyona giderken emir komutanın Şükrü Binbaşıda olacağını söyledi.Marmaris’e iniş yaptıktan sonra olayın durumunu orada anladım. Ben kesinlikle çatışmaya girmedim ve havaya ateş ettim” dedi.

Şükrü Seymen: Darbe yaptım

Duruşmanın birinci gününde timin başındaki darbeci Binbaşı Şükrü Seymen’in de ifadesi alındı.

Sanık Şükrü Seymen, verilen emirleri yerine getirdiğini belirterek, “Emir komuta zinciri içinde darbe yapılacağını biliyordum. Ben verilen emirleri yerine getirdim. Ben bu planlamanın bile neresindeyim bilmiyorum. Evet, ben darbe yaptım. Komutanlarımın verdiği emri yerine getirdim. Bunu kabul ediyorum. Semih Terzi komutanımızı teğmenliğinden bu yana tanırım. Kendisi kahraman bir komutanımızdı. Emir Semih Terzi’den geldi. 14 Temmuz’da kendisi beni telefonla aradı. ‘12 kişilik bir tim seç, Gökhan Paşa ile ilgili irtibata geç’ dedi. Evet darbe yaptım. Bir emir aldım ve bu sözümün arkasında duruyordum” diye konuştu.

Sönmezateş: Biz de oyuna geldik

Duruşmada ilk ifadesi alınan 2 numaralı sanık Gökhan Şahin Sönmezateş, mahkemede ilginç itiraflarda bulundu. Sönmezateş, kendilerinin de kandırıldığını ileri sürerken, görevinin Cumhurbaşkanını almak olduğunu söyledi.

Vatan hani olmadığını ileri süren Sönmezateş,“Ben öldürüleceğimi düşünüyordum. Ölmeden mahkemeye geldiğime seviniyorum. Bana verilen emirde, Cumhurbaşkanının Ankara’ya getirmek vardı. Ben vatan haini değilim. Ankara’dan aldığım emir ile İzmir’e geldim. Biz de oyuna geldik. Çünkü 15 yaşındaki bir çocuk bile böyle bir plan yapmaz. Tuzağa düşürüldük. Cumhurbaşkanı yaveri ile hiç görüşmedim. Bu görevi ben yapmış olsaydım, ya görevi başarır, ya da görevi kabul etmezdim. “dedi.

Suikast timinde görev alan Binbaşı Taner Berber ile bayramlaşma dışında görüşme yapmadığını ifade eden Sönmezateş, Semih Terzi’nin kendisine Çarşamba günü Cumhurbaşkanını alma görevini verdiğini söyledi. Sönmezateş; “Benim görevim Cumhurbaşkanını sağ salim teslim almaktı.” Dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.