Su zamları yargıya taşınıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarına yaptığı yüzde 33 zammın ardından AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Pazartesi günü ferdi olarak kararın iptali için konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.AK Parti...

Su zamları yargıya taşınıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su fiyatlarına yaptığı yüzde 33 zammın ardından AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete Pazartesi günü ferdi olarak kararın iptali için konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

AK Parti İl başkanı Kadem Mete, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin içme suyuna yaptığı yüzde 33 oranındaki su zamanı yargıya taşıyacağını açıkladı. İl Başkanı Mete, Büyükşehir Belediyesi’nin su zammını tekrar gözden geçirmesini isterken, elektrik ve işçi maliyetlerine yüzde 30 oranında zam mı geldiğini sordu.

Parti il binasında gündeme ilişkini soruları cevaplandıran AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, en son Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın gündeme getirdiği su fiyatlarına değindi.

Mete, “Ben aynı zamanda Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) üyesiyim. Su fiyatları daha önce de otelciler tarafından gündeme gelmiş, kabul edilemez bir miktara çıktığından dolayı GETOB tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı bir heyet tarafından ziyaret edildi. O toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanına su fiyatlarının anormal derecede yüksek olduğu bildirilmişti. Devletin birçok alanda teşvik vererek destek olduğu turizmcilere en azından Büyükşehir Belediyesi’nin de su fiyatları konusunda destek vererek makul bir seviyeye çekilmesi gerektiği hatırlatılmıştı.

Sayın Büyükşehir belediye Başkanımız bu konuda hiçbir şey yapamayacağını deklare etmiş ve daha konuyu ilk başta kapıyı kapatmıştır. O günden bu yana her fırsatta AK Parti hükümetini turizme destek vermemekle suçlayan ana muhalefet partisinin genel başkanından aşağıya doğru tüm bireyleri, iktidara gelmeleri durumunda mazotun litresini 1 TL’den satacağını iddia eden muhalefet partisinin belediyeleri su fiyatlarını bir liradan 8 liraya çıkarmıştır. İktidara geldikleri 2014 Mart ayından 2016 Ağustos ayına kadar geçen sürede yüzde 400, hatta bazı yerlerde yüzde 700’e varan fiyat artışları yapmışlardır.”dedi.

Mahkemeye başvuracak

Zamları kişisel olarak yargıya taşıyacağını açıklayan Mete; “Biz Otelciler Birliği olarak fiyatların biraz daha aşağı çekilmesini beklerken, sanki bize nazire yaparcasına yüzde 30 daha zam yaparak artık sabır noktasını da geçen bir uygulama yapmıştır. Turistik tesislerde elektrik faturası ile su faturası artık baş başa gelmiştir. Bir turizm tesisi işletmecisi olarak Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesini yapmış olduğu bu fahiş fiyatlardan dolayı mahkemeye taşıyacağımı buradan kamuoyuna açıklıyorum. Açılacak olan davalar ve alınacak olan karar tüm Muğla’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza örnek teşkil edecek ve oluşacak duruma fayda sağlayacaktır.

Belediye Başkanımızın ısrarla üzerinde durduğu bir konu var. Ben maliyetlerin üzerine yüzde 10 fiyat koyarak bunu yapıyorum. Buradan Başkanımıza şunu soruyorum. En son yaptığınız yüzde 30 zammı hangi maliyet biriminin yüzde 30 zammına karşılık yapıyorsunuz. En büyük maliyet gideriniz elektrik ve pompa ile yaptığınız elektrik gideridir. İşçilerinize yüzde 30 zammı yaptınız, yoksa elektrik tüketiminde yüzde 30 zam ile mi karşı karşıya kaldınız da su faturalarına yüzde 30 zam uyguluyorsunuz? Büyükşehir belediyesini bu yaptığı zammı bir kez daha gözden geçirmesini talep ediyorum. Aksi takdirde Pazartesi günü kanunu ve hukuki yollardan bu zamma karşı dava açacağımızı ve hukuki yollardan hakkımızı arayacağımızı deklare ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.