Soyuer: "Hakkım gasp ediliyor"

(Sinan Boyacı)Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çukurköy'de, 5 çocuk babası Hasan Soyuer, bütün köylünün faydalandığı fıstık çamlarından kendisinin faydalandırılmadığını söyledi, "Muhtarla aramda husumet vardı. Köyde...

Soyuer: "Hakkım gasp ediliyor"

(Sinan Boyacı)

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çukurköy'de, 5 çocuk babası Hasan Soyuer, bütün köylünün faydalandığı fıstık çamlarından kendisinin faydalandırılmadığını söyledi, "Muhtarla aramda husumet vardı. Köyde herkesin geçim kaynağı fıstık çamı kozalağı. Artık benim kozalak toplamama izin verilmiyor. Başka gelirim yok, 5 çocuğum var" dedi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli'nin sesini duymasını istedi.

Milas ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki dağ köylerinden Çukurköy'de yaşayan 5 çocuk babası hasan Soyuer, 100 haneli köyde herkesin faydalandığı fıstıkçamı ormanlarından kendisinin faydalandırılmadığını öne sürdü. Köydeki fıstıkçamlarından herkesin eşit şekilde faydalandığını ve tek geçim kaynaklarının bu olduğunu söyleyen Soyuer, "Köy kurulduğundan bu yana geçim kaynağı sadece fıstıkçamları. Herkesin kozalak topladığı yerler belli. Bu yıla kadar ben de atalarıma gösterilen bölgeden kozalak toplayarak 5 çocuğumla birlikte 7 kişilik ailemin geçimini sağlıyordum. Muhtar Bilgin Çetin, bundan sonra kozalak toplayamayacağımı söyledi. Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne gittim. Buradan dedelerimin de kozalak topladığına dair 1950'li yıllara ait belgeyi gösterdim. Savcılıktan izin belgemi gösterdim" dedi.

Soyuer, Muhtar Çetin'le geçmişte servis şoförlüğü yaptığı zamanlardan aralarında husumet olduğunu belirterek, "Muhtar ve bir ormancı yanlarına birkaç kişiyi alarak benim kozalaklarımı toplamaya geldiler. Buna karşı çıktım, Milas Orman İşletme Müdürü'nü aradım, 'Bu arazinin kozalaklarını ben topluyorum' dedim. İşletme Şefi Refika Yüksel, ormancıyı arayıp dökümü durdurdu. Daha sonra ben köyde yokken İşletme Şefi köyden işçi bularak benim kozalaklarımı toplayıp götürdü. Köyde herkes kozalaklardan faydalanırken, muhtara oy vermedik ve aramızda husumet var diye benimle birlikte 2 kişi faydalanamıyor. Bize haksızlık yapılıyor. Gidecek yerim yok, başka gelirim yok. Devletin kozalaklarından faydalanarak herkes gibi geçimimi sağlıyordum" diye konuştu.

Soyuer, hem çocuklarının okul masraflarını hem de diğer ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, "Tarım ve Orman Bakanlı Sayın Bekir Pekdemirli ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün sesimi duymasını istiyorum. Gelsinler köye, keşif yapsınlar. Ben hakkım olan kozalakları toplayamazken muhtar Bilgin Çetin'in ormanda ağaçları keserek tarla yaptığını, etrafına taş duvar örerek dikenli tel ile çevirdiğini görsünler. Muhtar, işletme şefliğinden de cesaret alarak hakkımı gasp ediyor. Geçim hakkım elimden alındı, mağdurum. Buralardan kozalak toplayabileceğime dair elimde her türlü belge var. Fakat muhtar ve Milas Orman İşletme Şefliği'ndeki bazı kişiler hukuk tanımıyor" dedi.

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.