Sonsuza dek yaşatacağız…

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de kutlandı. Menteşe’deki kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlarken, Atatürk Stadyumundaki etkinliklerle...

Sonsuza dek yaşatacağız…

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de kutlandı. Menteşe’deki kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlarken, Atatürk Stadyumundaki etkinliklerle sona erdi. Cumhuriyet Resepsiyonu ise Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasından dolayı iptal edildi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümü, tüm ülke genelinde olduğu gibi Muğla’nın Menteşe ilçesinde de kutlandı.

Atatürk Stadyumunda gerçekleşen kutlamalara, Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve  vatandaşlar katıldı.

Vali Çiçek, ilk olarak vilayette kutlamaları kabul etti. Ardından Atatürk Stadyumu'nda kutlama programı düzenledi. Vali Çiçek, Başkan Gürün ve Garnizon Komutanı Çelik protokol üyeleri, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Vali Çiçek, halka ve öğrencilere seslendi.

Türk milletinin en büyük günü olan cumhuriyetin ilanının 91. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vali Çiçek; “TBMM'nin 29 Ekim 1923'te ilan ettiği cumhuriyetin, Türk milletine verilmiş en büyük mirastır. Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm kazandırmıştır. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, çok daha büyük başarılar elde ederek cumhuriyetimizi taçlandırmaktır." dedi.

Daha sonra halk oyunları gösterileri yapıldı. Tören okullar ve askerî birliklerin geçişiyle sona erdi.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.