Son zil çaldı

Yaklaşık 8 ay süren ders ve sınav maratonunun sona ermesinin ardından öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girdiler. Muğla il genelinden 145 bin öğrenci tatile merhaba dedi.2015-2016 eğitim ve öğretim yılı yapılan törenler...

Son zil çaldı

Yaklaşık 8 ay süren ders ve sınav maratonunun sona ermesinin ardından öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girdiler. Muğla il genelinden 145 bin öğrenci tatile merhaba dedi.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı yapılan törenler ile sona erdi ve öğrenciler yaklaşık 4 aylık bir yaz tatiline çıktı. Eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Menteşe Atatürk İlk ve Ortaokulunda tören düzenlendi. Törene Vali Amir Çiçek, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, kamu kurum müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Mezun öğrencinin konuşmasının ardından, öğretmen şiiri ve daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci konuşma yaptı. Ekinci, Muğla’da 145 bin öğrencinin yaz tatiline çıktığını belirterek, “Çocukluğumuzda, öğrenciliğimizde, doyamadığımız anılarımızda her zaman yeri olan bu karne günü bayram günüdür. Çocuklarımız için özel bir gün. Böyle bir günde bir araya gelmekten dolayı gururluyum. Sağlıklı mutlu huzurlu bir yıl geçirdik. Bugün ailelerden emanet aldığımız toplam 145 bin öğrencimizi, bu emanetleri kısa süreliğini ailelerine ellerinde karneyle teslim ediyoruz. Bu karneyle sadece 1 yıl içinde yaptıkları çalışmaları neticesindeki bir durum değerlendirmesidir. Velilerimiz çocuklarımızın elinden karnelerini alırken aynı zamanda bu karnenin kendi karneleri olduğunu unutmamalı. Son söz olarak öğretmenlerimize sesleniyorum. Dünyanın en fedakâr, en güzel işi öğretmenliktir. Sizden biri olduğum için gurur duyuyorum. Sizlerin bu fedakâr çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Halk oyunları ve bayrak devir teslim töreninin ardından konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, 2015-2016 eğitim öğretim yılının son gününe geldiklerini, bugün çocukların alacakları karnelerin sadece çocukların değil, aynı zamanda öğretmen ve ailelerin de karnesi olduğunu söyledi. Vali Çiçek, “Gelecek için hazırladığımız bu çocukları başarı yolunda sadece burada değil, hayat boyu başarılar dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Muğla bu eğitim-öğretim yılında iyi bir dönem geçirdi. Muğla’da 145 bin 788 öğrencimizi en iyi yere getirmek ve Türkiye’mizin geleceğinde birer mimar olmaları konusunda öğretmenlerle, idarecililerle, anne babalarla okul aile birlikleriyle, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerimizle birlikte topyekun bu gençlerimize bilgi, eğitim gerekli destek verilmektedir. Ben öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Bakın İlkokulu bitirdiniz, ortaokula gideceksiniz. Ortaokulu bitirip liseye gideceksiniz. Liseyi bitirip üniversiteye gideceksiniz. Yani merdivenin her üst basamağına adaysınız. Hayatın gelişmesinde bilginizle, başarınızla azimle, bu başlayacağınız yeni yolda da başarılar diliyorum. Değerli öğretmen arkadaşlarım, bir eğitim öğretim yılında çocuklarımıza bilginizi, görgünüzü eğitim ve öğretimle birlikte vermeye çalıştınız. Yani siz bir bahçıvan oldunuz. Bahçedeki çiçekleri, o fidanları yetiştirdiniz. Sizleri kutluyorum, bu şekilde gayretli çalışmanızdan bu çocuklara bütün gayretinizle en güzel şeyleri verdiniz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek ve törene katılan protokol üyeleri öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.