MADEN OCAĞI KAZASINDA 1 TUTUKLAMA

Gökova Mahallesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında meydana gelen iş kazasında operatör olarak çalışan Hilmi Turan (32) iş makinesiyle yaklaşık 150 metreden aşağı düşerek, hayatını kaybettiği kazada gözaltına alınan...

MADEN OCAĞI KAZASINDA 1 TUTUKLAMA

Gökova Mahallesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında meydana gelen iş kazasında operatör olarak çalışan Hilmi Turan (32) iş makinesiyle yaklaşık 150 metreden aşağı düşerek, hayatını kaybettiği kazada gözaltına alınan şirket sahibi M.A. tutuklandı.

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında 8 Aralık Perşembe günü meydana gelen iş kazasında operatör olarak çalışan Hilmi Turan (32) iş makinasıyla yaklaşık 150 metreden aşağı düşerek, hayatını kaybetti.

Ölümlü iş kazasının ardından sahada soruşturma devam ederken, maden ocağının faaliyet izni olmadığı iddia edilmişti.

Şirket sahibi M.A ve şantiye şefi gözaltına alındı. Şirket sahibi M.A savcılık kararıyla tutuklanırken, şantiye şefi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce yaklaşık 3 ay önce (01.09.2022) faaliyetin durdurulması akabinde kapatılmasına ilişkin tebliğ edildiği, öte yandan ölümlü iş kazasından birkaç gün önce saha da izinsiz kaçak patlatma yapıldığı öne sürüldü.

Ölümlü iş kazası ile ilgili yetkili makamlarca çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.