Son Bey, okurlarla buluştu

Emekli Öğretmen- Yazar Ömer Kamil Yılmaz’ın son kitabı “Menteşeoğulları’ndan Son Bey” Menteşe Belediyesi yayınları ile okurlarıyla buluştu. Kitap, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ile...

Son Bey, okurlarla buluştu

Emekli Öğretmen- Yazar Ömer Kamil Yılmaz’ın son kitabı “Menteşeoğulları’ndan Son Bey” Menteşe Belediyesi yayınları ile okurlarıyla buluştu. Kitap, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

Tanıtım kokteyline Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Öncelikle Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve şükranla anar, siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en içten duygularımla kutlarım. Bugün burada benimde edebiyat öğretmenim olan çok sevdiğim, Ömer Kamil Yılmaz hocamızın eserinin tanıtımı için bir araya geldik. Kendisi uzun yıllar eğitim camiasına emek vermiş, birçok öğrenci yetiştirmiştir. Kutsal öğretmenlik mesleğinin yanı sıra, kitapları ile de Türk Edebiyatına sayısız eser kazandırmıştır. Menteşe Belediyesi olarak bizim de ilk yayınımız olan hocamızın eserine katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize.  İmza gününün 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapılmaması daha bir anlamlı oldu sanırım. Bu bağlamda Menteşe Belediyesi olarak Kültür ve Sanata olan katkılarımızın devam edeceğini belirtir, Değerli Hocamızı tebrik ederim” dedi.

Konuşmasına Başkan Gümüş’e teşekkür eden Yazar Ömer Kamil Yılmaz, “Eserin basımının gerçekleşmesini sağlayan Menteşe Belediye Başkanımız Bahattin Gümüş’e teşekkür ederim. Bu kitap onun desteği ile şuan sizlerle buluşuyor. Romanımı hazırlarken, 15 yıl boyunca bütün beyliklerin tarihlerini araştırdım. Sonuç olarak bu eser meydana geldi. Roman Moğol istilasından kaçarak Muğla, Milas, Fethiye, Beçin, Göktepe ve Balat taraflarına yerleşip, bu dönemde hem kendi aralarındaki, hem de diğer beylikler ile olan ilişkilere yer vermesinin yanında, yörenin sevilen ve Türk halk musikisinin belki de en eski türküsüne adını veren Yörük Kızı Feraye’nin yaşantısına da göndermeler yaparak, bu günün yöre insanını, dünün anılarıyla buluşturur” dedi.

Konuşmalarının ardından Yazar Ömer Kamil Yılmaz okurlar ile bir araya geldi. Kokteylde yazarın kitabını okuduğunu ve çok etkilendiği belirten Başkan Gümüş’te kitabını imzalatarak birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.