Sizinle gurur duyuyoruz…

Dosta ve topluma güven, düşmana ve haine korku veren Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından değişik etkinlikler düzenlendi.Türk...

Sizinle gurur duyuyoruz…

Dosta ve topluma güven, düşmana ve haine korku veren Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından değişik etkinlikler düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından değişik etkinlikler düzenlendi. Kutlama töreni Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve beraberindeki personel Vali Esengül Civelek’i ziyaret etti.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenk sunum töreninde konuşan Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya “Devlet adına kamu düzeninin korunması ve güvenliğin sağlanması gibi milli bir görev ve sorumluluğu üstlenen Türk Polis Teşkilatı bugün sınırları aşan başarılarıyla göz kamaştırmaya devam etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bugün gelişen teknoloji kullanma becerisi ve geçmişten gelen tecrübesiyle Türk polisi dünyanın birçok polis teşkilatına kendi bilgi ve tecrübelerini aktarmaktadır. Toplumun huzur ve güvenini sağlanması, halkın can ve mal emniyetinin temini için gece gündüz demeden fedakarca görev yapan, bu uğurda şehit veren Türk polisi, bundan sonra da aynı gayret ve özveri ile demokratik hukuk ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı hukuk devletinin önemli bir kurum olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi bir şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Bu toprakları kanları ile sulayarak bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Kutlama programında Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri terörle mücadele kapsamında şehit düşen polislerin mezarları başında Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Şehir Yeni mezarlığında gerçekleşen şehit polislerin mezarlarının ziyaretinin ardından Emniyet Müdürlüğü’nde tebrik kabulü yapıldı. Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, gelen konukları ağırlarken, personelin de tebriklerini makamda kabul etti.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yılı ve 10 Nisan Polis Haftası kapsamında Menteşe Kurşunlu Camiinde Mevlid-i Şerif okundu ve lokma dağıtımı gerçekleşti. (İHA)

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.