SİT düzenlemesine çevreci tepkisi

Türkiye genelindeki doğal SİT alanlarının yeniden belirlenmesi çalışmaları en çok doğal sit alanının bulunduğu Muğla’dan başladı.Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, gazetecilere yaptığı...

SİT düzenlemesine çevreci tepkisi

Türkiye genelindeki doğal SİT alanlarının yeniden belirlenmesi çalışmaları en çok doğal sit alanının bulunduğu Muğla’dan başladı.

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, tarafından Türkiye genelindeki doğal SİT alanlarının yeniden tespit edilmesi için proje başlatıldığını söyledi. "Muğla Doğal SİT Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi" ile ilgili toplantının geçen hafta Marmaris'te gerçekleştirildiğini hatırlatan Ersan, bu programa çevrecilerin davet edilmediğini iddia etti.

SİT alanlarının yeniden belirlenmesiyle ilgili çalışma yürütülmesine karşı olduklarını ifade eden Ersan, "yeniden belirlenme" denildiğinde akıllarına tahsis, ihale ve imara açılmanın geldiğini kaydetti. Projeyi yürüten bilim insanlarının İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldiklere işaret eden Ersan, "Bu insanların Muğla bölgesini iyi tanımadıklarını düşünüyoruz. Bu bölgeyi iyi bilen ve burada yaşayan uzmanların da görev alması gerekirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin de bu projeye dahil edilmesini istiyoruz" dedi.

Koruma altındaki doğal SİT alanlarının en güzel yerler ve özel coğrafyalar olduğunu vurgulayan Ersan, bölgedeki sürdürülebilir turizmin, doğanın güzelliği ve fazla bozulmamış olmasından kaynaklandığını anlattı. "Bu güzelliğe asla neşter vurdurmayız" ifadesini kullanan Ersan, sözlerini şöyle sürdürdü: "SİT alanlarının yerinde incelenmesi çalışmalarından muhtarların bile haberi yok. Bölgeyi bilmeyen bu yabancı kişiler SİT alanlarını nasıl belirliyorlar? Bölgenin doğal güzelliklerini koruyan kalkan, ortadan kaldırılmak isteniyor. Yapılan tespitlerin ardından hiçbir itirazların kabul edilmeyeceği yönünde açıklamalar yapıldı. Adeta bir ceza gibi olan ve projenin şeffaf olduğuna da inanmıyoruz."

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.