“Sırtımızı hükümetlere değil Fethiyelilere dayadık”

“Sırtımızı hükümetlere değil Fethiyelilere dayadık”Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kurban Bayramı öncesi son iş gününde Belediye personeliyle bayramlaştı. Saatcı, 15 Temmuz süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde...

“Sırtımızı hükümetlere değil Fethiyelilere dayadık”

“Sırtımızı hükümetlere değil Fethiyelilere dayadık”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kurban Bayramı öncesi son iş gününde Belediye personeliyle bayramlaştı. Saatcı, 15 Temmuz süreciyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunurken, Fethiye’ye bağlanan köy ve beldelerden yapılan hizmetler açısından olumlu tepkiler aldıklarının ifade etti. Başkan Saatcı ayrıca, arkasını hükümetlere dayandıran bazı belediyelerin dünya kadar borçları olduklarına dikkat çekerek; “Fethiye Belediyesi’nin hiçbir resmi kuruma ve personeline bir kuruş borcu yoktur. Biz sırtımızı önce Allah’a sonra Saygıdeğer Fethiyelilere dayadık” diye konuştu.

Haber Merkezi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, beraberinde Başkan Yardımcıları Mehmet Yılmaz Cesur ile Mete Karacadağ, ilk ziyaretini Belediye’nin Çatalarık’ta bulunan şantiyesindeki personellerine gerçekleştirdi. Tek tek tüm personelinin elini sıkıp, hal ve hatır soran Başkan Saatcı, şantiye’den sonra sırasıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Atölye ile Temizlik Müdürlüğü ve son olarak tüm belediye içi personeliyle bayramlaştı.

Arazide çalışan personellerine özellikle teşekkür eden Başkan Behçet Saatcı, “Ben arazide çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizler güneşin altında Fethiye’ye hizmet etmek için yoğun mesai harcıyorsunuz. Bakın biz bu yasadan hoşnut değiliz ancak hoşnut olanlar da var. Mesela bize bağlanan köy ve beldeler. Muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Özellikle muhtarlar, ‘biz böyle hizmet görmedik’ diyorlar” diye konuştu.

“Bileğimizin hakkıyla yaptık!”

Başkan Saatcı ayrıca Fethiye Belediyesi’nin hiçbir resmi kuruma borcu olmadığını ifade ederek, “Hiç mütevazi değilim. Bir belediyenin şehrin kaderini nasıl değiştireceğini ispat etmiş bir belediyeyiz. Bunu yaparken de hiçbir zaman arkamızı Allah’tan ve Saygıdeğer Fethiyelilerden başkasına dayamadık. Ne yaptıysak bileğimizin hakkıyla yaptık. Ancak arkasını dağlar gibi duran hükümetlere dayayanlar, televizyonlarda reklam kuşağı gibi kendini gösterenler Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasındalar. Ancak Fethiye Belediyesi’nin, hiçbir resmi kuruma bir kuruş borcu yok. Hiçbir çalışma arkadaşımıza bir kuruş borcumuz yok. Biz Fethiye Belediyesi olarak, meclis üyeleriyle, burada partinin bir önemi yok, 700 personelimizle çok ama çok farklı bir belediyeyiz” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’da büyük bir badire atlattık”

Konuşmasında ülkemizin zor bir süreçten geçtiğine değinerek devam eden Başkan Saatcı, özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemizin büyük bir sınav verdiğini değinerek, “İki gün sonra idrak edeceğimiz Kurban Bayramınızı da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu ‘hayırlar’ kısmının altını çiziyorum. 15 Temmuz’da neler olup bittiğini tarih yazacak. Şuan ne siz ne de ben bunun ne olduğunun farkında değiliz. Ancak bir şeyin farkındayız. 15 Temmuz hareketi başarılı olsaydı, bugün ben yoktum, belediye başkan yardımcılarımız yoktu. Burada ya emekli bir asker, ya da iki pır pır birisi mi olacaktı. Bunu bilemezdik. Tabi sizin karşınıza geçip, ‘Bayramınız mübarek olsun’ diyecek birisi çıkar mıydı? Allah ülkemizi korudu. Sırat köprüsünden geçerken, Allah’ü Teala bu ülkeyi, bu kadim coğrafyada yaşayan bu milleti korudu. Burada hakkını vermek lazım, Sayın Cumhurbaşkanımızın, halkı sokağa, meydanlara davet etmesi, TSK’daki bu başkaldırıya alet olmayan askerlerimiz, halkımızın duruşu, polislerimizin kahramanlığı bunu engelledi. Ayrıca Fethiye’de bir kışla olsaydı ve burada da bir hareketlenme olsaydı, çok net söylüyorum bende dahil tüm Beşkaza meydana inerdi. Bunun örneklerini Beşkaza’nın tarihine baktığınızda görürsünüz” ifadelerini kullandı.

“Küskünler barışsın”

Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bu klasik hale geldi ama aranızda ufak tefek sıkıntıları olan arkadaşlarımız bayramda bu sorunu çözsünler. Biz Fethiye Belediyesi olarak örnek bir aileyiz. Ayrıca maaşlar konusunda size bir mahcubiyetim yok. Allah izin verirse, bayram öncesinde tüm personellerimizin maaşları hesaplarına yatacak. Alın terinizin karşılığı olan bu parayı çoluğunuz, çocuğunuz ile inşallah yemeği nasip etsin. Kestiğiniz kurbanlar Allah kabul etsin. Bu tatilde çok iyi dinlenin. Bayramdan sonra kendilerine hizmetkârlık etmekten gurur duyduğumuz, Saygıdeğer Fethiyelilere hizmet etmeye devam edeceğiz”

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.