“Sınıfta cumhurbaşkanı öğretmenden sonra gelir”

24 Kasım Öğretmenler Günü Yatağan’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yatağan’daki kutlamalar, saat 10.30 da Anıta çelenk sunulmasıyla başladı.  Etkinlik Yatağan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda METEM Okulu...

“Sınıfta cumhurbaşkanı öğretmenden sonra gelir”

24 Kasım Öğretmenler Günü Yatağan’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yatağan’daki kutlamalar, saat 10.30 da Anıta çelenk sunulmasıyla başladı.  Etkinlik Yatağan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda METEM Okulu tarafından hazırlanan programla devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak günün önem ve anlamını belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal yaptı. Baykal; “Çocuklar çiçeklere benzerler. Gelişir ve büyürler. Bu yüzdendir ki öğretmenler, insanları eğiten, onlara sorumluluk duygusu aşılayan, doğruyu, güzeli ve faydalı olanı öğreten; ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine katkıda bulunan fedakâr insanlardır.

Atatürk, yurdu dolaşırken bir köye gelir ve köy okuluna gider. Öğretmen ders anlatmaktadır. Atatürk´ü görünce ayağa kalkıp yerini vermek ister. Bunun üzerine Atatürk:"Hayır yerinize oturunuz.Dersinize devam ediniz. Eğer izin verirseniz biz de sizden yararlanalım. Unutmayınız ki Cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir."der.

Bilmeliyiz ki bizler çok önemli bir mesleğim icra ediyoruz. Öğretmenlik bir sevdadır. Öğretmenlik  güneş gibidir, nasıl bir güneş can verirse havaya, suya, toprağa öğretmende can verir bireye ve topluma. Öğretmendir karanlıkları aydınlığa çıkaran, öğretmendir hayatın diğer adının insanca yaşamak olduğunu anlatan... Öğretmen mesleğe adımını attığı günden yaşamının sona erdiği güne kadar görevinin hep bilincindedir. Hatta öldükten sonra bile fikirleri öğrenciler aracılığıyla yaşamaya devam edecektir.

Bu sevdanın bir parçası olan öğretmenlerin Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ün de dediği gibi "Yeni nesil biz öğretmenlerin eseri olacaktır".Bizler en değerli cevhere şekil veren sanatkârlarız.

Bu vesilenle; Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk´ü, edebiyete inkital eden öğretmenlerimizi ve teröre kurban verdiğimiz şehit öğretmenlerimize rahmet ve şükran duygularımla anmak isterim.

Bütün eğitim camiasının öğretmenler gününü kutlarım” dedi.

Etkinlikte, stajlarını tamamlayan genç öğretmenler yeminlerini de ederken,  24 Kasım Öğretmenler günü dolaysıyla öğretmen ve öğrenciler arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlik, METEM Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ile sona erdi.

Etkinliğe, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Garnizon Komutan vekili Hacı Yusuf Ekiz, Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Cumhuriyet Baş Savcısı Arda Deveci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kerim Bender, Daire Amirleri, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri,  özel ve tüzel kuruluşların temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.