Seydikemer’in daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var

Emitt Fuarını değerlendiren Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, fuarlara katılmanın ilçedeki turizm hareketliliğini önemli ölçüde arttırdığını kaydetti.Seydikemer Belediyesi, İzmir’de düzenlenen Travel Turkey Turizm...

Seydikemer’in daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var

Emitt Fuarını değerlendiren Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, fuarlara katılmanın ilçedeki turizm hareketliliğini önemli ölçüde arttırdığını kaydetti.

Seydikemer Belediyesi, İzmir’de düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarından sonra Emitt Fuarında da iki ayrı stantla boy göstererek ilçenin doğal ve turistik güzelliklerini tanıttı. Fuarda hem Fethiye ile hem de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte stant açtıklarını dile getiren Seydikemer Belediye Başkan Yakup Otgöz, fuarda görevli Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş ile Kültür ve Sosyal İşler Müdür V. Mehmet Kara ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür V. Halil Ayat ile birlikte bazı değerlendirmelerde bulundu.

Saklıkent’e ziyaretçi artışı

Geçtiğimiz yıl da Emitt Fuarında çeşitli görsel argümanlarla birlikte tanıtım yaptıklarını dile getiren Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Bu tarz büyük fuarlar ilçeler için büyük bir fırsat ve bu fırsatı değerlendirmek bizlerin gayesi olmalı. Örneğin yaptığımız bu tanıtımlar sayesinde Saklıkent’e 2015 yılında giren ziyaretçi sayısında bile 2014’e göre yaklaşık %41’lik bir artış sağladık. Bu şekilde belediyemizin gelirleri artıyor ama ilçemizdeki özellikle o yol güzergahındaki esnafımız da bundan fayda görüyor. Onun için biz fuarlar nerede olursa olsun devam edeceğiz, gideceğiz. Yurt dışı fuarlarına gitmeyi de planlıyoruz. Reklamın zararı yok, reklamın her zaman her yerde faydası var. Biz Saklıkent’te bunun en açık şekilde açık örneğini gördük.

Fuar maliyetini açıkladı

Fethiye’de belediye ve pek çok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek üstlendiği tanıtımı yeni ilçe olmalarından dolayı Seydikemer’de sadece belediyenin üstlendiğini vurgulayan Başkan Yakup Otgöz, fuarın belediyeye maliyetinin ise 40 Bin TL’yi bulduğunu ifade etti. Fuarda kalem, magnet, tükçe ve İngilizce broşür olmak üzere 40 BİN Adet doküman dağıtımı yaptıklarını dile getiren Başkan Yakup Otgöz, “Seydikemer’de de turizm, artış sağladığında ilçedeki STK’larla birlikte tek başına Seydikemer Standı açmayı planlıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.