Sekibaşı’nda, Eski Tas Eski Hamam

Menteşe Belediyesi ve Şeli Art Project işbirliğiyle düzenlenen “Eski Tas Eski Hamam – Farklılıklar ve Farkındalık II“ çağdaş resim sergisi Tarihi Sekibaşı Hamamında sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışına Muğla Valisi...

Sekibaşı’nda, Eski Tas Eski Hamam

Menteşe Belediyesi ve Şeli Art Project işbirliğiyle düzenlenen “Eski Tas Eski Hamam – Farklılıklar ve Farkındalık II“ çağdaş resim sergisi Tarihi Sekibaşı Hamamında sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ile çok sayıda davetli katıldı.

“Tarih ile Çağdaş Sanatı buluşturduk”

Serginin açılış kokteylinde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “500 Yıllık Tarihi Sekibaşı Hamamımız bugün Kültür ve Sanat yolunda bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Muğla Belediyesi zamanında Sayın Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün restore ettirdiği bu tarihi hamam, aynı zamanda kentle ilgili tüm yayınların yer aldığı, bellek ve sanat galerisi niteliğinde. İlçemize ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası da olan Tarihi Sekibaşı Hamamımızın yapımının ise 15. Yüzyıla ait olduğu bilinir. Tarihi Sekibaşı Hamamımız bugün “Eski Tas Eski Hamam -Farklılıklar ve Farkındalıklar 2” adlı resim sergisi ile Sanatçı Şeli Abut Benhabib ve dostlarını ağırlıyor. 17 Sanatçımızın yaklaşık 50 çağdaş resim eseri bugün bizlerle birlikte. Şeli Hanıma ve dostlarına Belediyemiz ile ortak düzenlediği sergide, bizlerle olmalarından mutluluk duydum. Umarım tekrar bir araya gelebiliriz. Sizlere ve sergide eserleri bulunan sanatçılarımıza tekrar hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Sanat Her Yerde”

Sergide eserlerin tarihi Sekibaşı hamamını adeta modern bir sanat galerisine dönüştürdüğünü belirten Şeli Abut Benhabib; “Sanatçılarımızın özgün yaratıları ve çağı yakından izleyen çalışmaları ile bu projenin diğer kurum ve galerilere örnek olacağına eminim. Sanat her yerde diyor, Menteşe Belediye Başkanımıza bize bu tarihi, nadide yeri verdiği için ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür Kenti Muğla

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın bir kültür kenti olduğunu belirterek; “Bahattin Başkanımız ve Şeli Hanım bugün çok özel bir çalışmanın altına imza attılar. 500 Yıllık mazisi olan ve restorasyonu yapılan bu tarihi Hamam, kültür turizmine kazandırılımış çok özel bir yer. Tarihi hamamımız aynı zamanda kent belgeliği olan bir yer. Ben Şeli Hanımın öz geçmişini okuduğumda alternatif sergiler ile farklı çalışmaları dikkatimi çekti. Örneğin Hastanelerde açtıkları sergileri, hastaları sanatla buluşturması, bir hekim olarak beni de çok etkiledi. Bugün de “eski tas eski hamam” ile bizi güzel ve  yeni eserler ile buluşturdunuz. Bizi bu güzellikler ile buluşturmanızdan dolayı size ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum”  dedi.

“Muğla her yönüyle güçlü bir il”

Muğla Valisi Amir Çiçek, tarihi hamamı kültür turizmine kazandrımasından dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ederken, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e de devraldığı tarihi hamamda düzenlediği sanatsal faaliyetler nedeniyle kutladı.

Muğla Valisi Çiçek; “Muğla her yönüyle güçlü bir il. Değerleriyle, sanatıyla, insanlarının sevgisi ile güçlü. Bugün 17 sanatçımızın resim sergisini göreceğiz. Biliyorum ki oraya çok el emeği ve mahiretlerini nakşettiler. Sanatçılarımızın bu eserlerini görmekten mutluyuz. Benim dileğim sanatsal faaliyetlerin Menteşe’de ve Muğla’da artarak devam etmesi. Bugün bu sergide olmak biizm için de bir farkındalık diyor, emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, Şeli Abut Benhabib’e sergiye yapmış olduğu katkı ve katılımlarından dolayı plaket armağan ederken, sergide eserleri bulunan sanatçılara da teşekkür belgesi verildi. Plaket takdimin ardındn Muğla Protokolü sanatçılar ile birlikte sergiyi gezdiler.

Sergi sonrası Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindeki protokol üyeleri Tarihi Sekibaşı Hamamını gezerek, hamam hakkında bilgiler aldı.

Sergide, Begüm Antalya, Kübra Aydoğan, Catherine Barbaroux, Pınar Ervardar, Rolana Ceckauskaute, Gelengül Filiz, İlker Kayalı, Beril Taşkent, Derya Tatari, Yağız Efe Öz, Gizem Uzkur, Harika Ören, Sibel Tan, Çiğdem Şahin, Banu Erdem, Yusuf Tolga Ünker ve Şeli Abut Benhabib’in 50 eseri bulunuyor.

Çağdaş Resim Sanatı eserlerinin bulunduğu Sergi Tarihi Seklibaşı Hamamında, 12 Şubat 2016 Pazartesi Gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.