Şehit vatan toprağına verildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Alper Seven'in cenazesi, Seydikemer ilçesinde toprağa verildi. Seven'in...

Şehit vatan toprağına verildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Alper Seven'in cenazesi, Seydikemer ilçesinde toprağa verildi. Seven'in cenazesi uçakla Dalaman Havaalanı'na getirildi. Şehidin 2 aylık eşi Neslihan Seven, tabut uçaktan alınırken asker selamıyla karşıladı. Seven'in cenazesi karayoluyla Seydikemer'e götürüldü. Seven'in cenazesi, Seydiler mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Alper Seven, Seydikemer’de binlerce kişinin katıldığı bir törenin ardından vatan toprağına verildi.

Seven'in cenazesi uçakla Dalaman Havaalanı'na getirildi. Şehidin 2 aylık eşi Neslihan Seven, tabut uçaktan alınırken asker selamıyla karşıladı. Seven'in cenazesi karayoluyla Seydikemer'e götürüldü. Baba evinde helallik alınmasının ardından kılınan cenaze namazında sonra Seydikemer Mezarlığında toprağa verildi. Şehidi son yolculuğuna Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Jand. Alb. Yavuz Özfidan, il ve ilçe protokolü, yakınları, sevenleri ve binlerce vatandaş uğurladı.

Şehit Seven’in 2 kız kardeşi olduğu ve 1 yıl önce ilk görev yeri olan Ağrı’da göreve başladığı öğrenildi. Şehit Seven’in yaklaşık 1 buçuk ay önce evlendiği kaydedildi. Metanetini korumaya çalışan baba İlhami Seven, "8 ay önce göreve başlamıştı. 1,5 ay önce evlendi, Samsun Bafra'da geçen Mart ayında düğününü yapmıştık. Telefonla sık sık görüşüyorduk. En son dün akşam görüştük, 'Baba göreve gidiyorum' dedi. Söylenecek bir şey yok. Her zaman söylediğimiz gibi vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.

Annesi Gölcük depreminde hayatını kaybetti

Seven'in eşi Neslihan Seven'in, acı haberi Samsun'daki ailesinin yanında aldığı ve cenaze töreni için yola çıktığı ifade edildi. Şehidin öz annesinin 1999 yılında Gölcük'te meydana gelen depremde hayatını kaybettiği belirtildi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.