Şehit Fethi Bey anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey ölümünün 101. yılında kendi heykeli önünde düzenlenen törenle anıldı.Törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla...

Şehit Fethi Bey anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey ölümünün 101. yılında kendi heykeli önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir,Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Süleyman Çalışkan, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan, Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık,Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Ürkmezgil, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, askeri erkan, THK genç kanatlar üyeleri, öğrenciler,sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri,gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Fethi Bey’in ilçeye anıtı yaparak her yıl anılmasını sağlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı , “Bu anma törenlerindeki ısrarcı tavrımızın ardında geçmişi ile bütünleşmek, nereden ve nasıl geldiğini unutmamak, hepsinden önemli olan da kahramanlarına sahip çıkma duygusudur. Çünkü kahramanlar milletler için geçmişten geleceğe akan zamanda köşe taşları ve kutup yıldızlarıdır. Bakın bu fedakar Fethiye’liler Atatürk’ümüzün sağladığı devlet, millet kaynaşması sonucu yok dönemde Fethiye adıyla Tayyare alıp devletimize teslim etmişlerdir. Bu gün en büyük dileğimiz böyle bir kucaklaşma ortamının sağlanmasıdır” diyerek Allah var bir sivil havacılık örgütü olarak Türk Hava Kurumu da son yıllarda çok güzel işlerin altına imza atmaktadırlar. Yangın ve kurtarma uçakları, eğitim kursları, genç kanatlar dışında havacılık ve uzay üniversitesini açarak Atatürk’ümüzün “İstikbal Göklerdedir” sözünü yerine getirmek için var gücüyle çalışmaktadır” dedi.

Gürün: Bu topraklar kolay kazanılmadı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de, “geçmişimizin değerlerini, onların felsefelerini anlayarak geleceğe daha iyi adım atabiliyoruz. Son günlerde değerlerimizin erozyona uğratılmasından son derece üzüntü duyuyoruz. Daha iyiyi nasıl yapabilirizi, değerlerimizi nasıl daha iyi koruyabilirizi ortaya koymamız gerekiyor. Bu topraklar kolay kazanılmadı.Bu topraklar şehitlere doymadı. Bu topraklar şehitler verilerek kazanıldı. Toprakları kaybetmemek için şehit olmaya hazır olmamız gerekiyor. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemlerde böyle törenlerde yüzleştiğimizde, değerleri andığımızda geleceğe daha iyi bakabiliyoruz” diyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek alarak birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde koruyarak ülke bütünlüğünü bozmaya kalkanlara hep birlikte karşı çıkmamız lazım dedi.

Gösteriler ilgiyle izlendi

Konuşmaların ardından törene katılanlar Kordon Boyundan Beşkaza Meydanına geçerek burada THK tarafından yapılan motorlu yamaç paraşütü, yelken kanat ve roket gösterilerini ilgiyle izlediler. THK pilotları Orhan Özgülbaş, Umut Aktürk ve Cenk Uygun yamaç paraşütü gösterileri ile renk katarken Fethiye Limanı üzerindeki uçuşlar halk tarafından alkışlar arasında izlendi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Süleyman Çalışkan, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çağlayan ve diğer ilgililer roket uçurmak için büyük heyecan yaşadı. Yapılan gösteriler sık sık alkış aldı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.