Şehit ailesine şehadet belgesi verildi

Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman Onbaşı Alper Seven’in Muğla'nın Seydikemer İlçesinde yaşayan ailesine...

Şehit ailesine şehadet belgesi verildi

Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman Onbaşı Alper Seven’in Muğla'nın Seydikemer İlçesinde yaşayan ailesine şehadet belgesi teslim edildi.

Şehit ailesinin yaşadığı Cumhuriyet mahallesindeki evine giden Muğla Valisi Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık eşi Zeynep Çalık, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, Seydikemer Belediye başkanı Yakup Otgöz, İlçe Emniyet Müdürü Kor Barbaros Kızılışık ile askeri yetkilileri Şehit babası İlhami Seven ve annesi Yasemin Seven karşıladı.

Ziyarette, İl Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan bir asker, şehit Seven için Kur'an-ı Kerim okudu ve İlçe müftüsü Zekeriya Bülbül tüm şehitler için dua edildi. Duanın ardından Vali Çiçek, Alper Seven’in şehadet belgesini şehidin babası İlhami Seven’e verdi.

Vali Çiçek, şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu Seven’in vatanı, bayrağı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için askerlik görevini yaparken bölücü terör örgütü PKK’nın kurduğu tuzakla şehit olduğunu hatırlattı.

Vatanın bölünmez bütünlüğünde şehitlerin çok büyük önemi olduğunu ifade eden Çiçek, “Onlar anne babalarının evlatlarıydı. Şimdi ise tüm Türkiye’nin evladı oldular. Biz toprağımız bayrağımızı indirtmeyiz. Devletimize halel getirmeyiz. Türk milleti olarak ilelebet yaşamaya devam edeceğiz.” Dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını vurgulayan Çiçek, şehit ailesine Türk bayrağı Kur'an-ı Kerim hediye ettiklerini kaydetti.

Seven, 11 Mayıs’ta Ağrı’nın Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olmuştu.(İHA)

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.