Şehidin mezarı ve Türk Bayrağı yanmadı

Geçtiğimiz Çarşamba günü Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesinde çıkan orman yangınında 700 hektar ormanlık alan ile birlikte 40 ev 12 ahır ve köy mezarlığı da yandı. Mezarlıkta bulunan şehit Celal Çambel’in mezarı başında...

Şehidin mezarı ve Türk Bayrağı yanmadı

Geçtiğimiz Çarşamba günü Menteşe ilçesi Zeytinköy Mahallesinde çıkan orman yangınında 700 hektar ormanlık alan ile birlikte 40 ev 12 ahır ve köy mezarlığı da yandı. Mezarlıkta bulunan şehit Celal Çambel’in mezarı başında bulunan Türk Bayrağı yangında zarar görmedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Damla Projesi’ kapsamında Muğla’da bulunan Türkiye’nin birçok bölgesinden kız öğrenci, Menteşe’nin kırsal mahallesi Zeytin’de meydana gelen orman yangını sonrası evleri yanan mahalle sakinlerini ziyaret etti. Yangında büyük bölümü yanan mahalle mezarlığında dua eden kız öğrenciler, mezarlıktaki şehit Cemal Çambel’in mezar ziyaretinde öğrendikleri olay karşısında gözyaşlarını tutamadılar.

Jandarmanın şehit ve bayrak hassasiyeti

Şehit Jandarma Onbaşı Celal Çambel'in mezarındaki Türk bayrağının sadece uçlarının yangından etkilendiğini fark eden Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Numan Öksüz ve 'Zıpkın' Komando Bölük Komutanı ve komandolar, yangından çok az etkilenen Türk bayrağını yangından bir gün sonra sabah erken saatlerde değiştirdiler. Şehidin mezarını da temizleyen Muğla İl Jandarma ekipleri, aynı şekilde mahallenin değişik noktalarında asılı bulunan ve yangından etkilenen Türk bayraklarının hepsini de yenisi ile değiştirdikleri öğrenildi.

Şehit Jandarma Onbaşı Celal Çambel

Menteşe'nin Zeytin Mahallesi’nde çıkan orman yangınında yanan mezarlıkta bulunan şehit Jandarma Onbaşı Celal Çambel, 1985 yılında Hakkari Çukurca'da teröristler ile girilen çatışmada şehit olmuştu.(İHA)

Bu haber toplam 382 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.