Şehidin ismi Üniversite’de yaşayacak

2016 yılında Hakkari’de askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen MSKÜ 2014 mezunu Polis Özel Harekat mensubu Yılmaz Gündüz’in ismi mezun olduğu Fen Edebiyat Fakültesi laboratuvarında yaşayacak.Muğla Sıtkı Koçman...

Şehidin ismi Üniversite’de yaşayacak

2016 yılında Hakkari’de askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen MSKÜ 2014 mezunu Polis Özel Harekat mensubu Yılmaz Gündüz’in ismi mezun olduğu Fen Edebiyat Fakültesi laboratuvarında yaşayacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden 2014 yılında mezun olduktan sonra Hakkari’de Polis Özel Harekat mensubu iken zırhlı aracın kaza yapması sonucu şehit düşen Yılmaz Gündüz’ün adı mezun olduğu bölümün laboratuvarında yaşayacak. Şehidin isminin verilmesi törenine katılan şehidin anne ve babası tören esnasında gözyaşlarını tutamadı.

MSKÜ senatosunun kararı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının oluru ile MSKÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğrenci Laboratuvarının adını ‘Şehit Polis Yılmaz Gündüz Laboratuvarı’ olarak değiştirildi. Fakülte amfisinde düzenlenen törene Vali Esengül Civelek, şehit polisin annesi Hülya, babası Tunay Gündüz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, törende konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi mezunu şehitlerin isimlerinin okudukları bölümlere verilmesinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Rektör Harmandar, “Bugüne kadar ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü için, bağımsızlığı için MSKÜ olarak 5 şehit verdik. Şehitlerimizin hepsinin hatırasını Üniversitemizde yaşatmak istiyoruz. Şehitlerimizin isimlerini Üniversitemizdeki okudukları bölümlerin değişik alanlarına veriyoruz. Şehit Özel Harekat Polisimiz Yılmaz Gündüz’ün isminin verildiği 4’üncü şehidimiz” dedi.

Muğla Valisi Esengül Civelek MSKÜ senatosunun aldığı kararlar ile Üniversiteden mezun olan şehitlerin isimlerinin yaşatıldığını belirterek, “Şehitlerimiz asla unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Geçmişten günümüze, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği ve vatan uğuruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Bizler vatan uğruna kanlarıyla destan yazan ecdadımızın şehitlerimizin bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet ettiğinin bilinci içerisindeyiz. Birlik, beraberlikle, vatan ve bayrak sevgisiyle her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu aziz ve kutsal vatan topraklarını sonsuza dek korumak, geleceğimizi sahip çıkmak, gelecek kuşaklara emanet etmek sorumluluğunu taşıyoruz. Ülkemizin bekası, vatanımız uğruna bir ölürüz, bin diriliriz. Üniversitemiz de istiklalimiz için, istikbalimiz için vatanımız uğruna, vatan millet sevgisiyle yürekleri dolu, daha nice yiğitler, gençler yetiştireceğine inancı ile aziz şehidimizin değerli ailesinin acısını tüm içtenliğim ile paylaşıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Müftüsü tarafından Şehit Özel Harekat polisi Yılmaz Gündüz ve tüm şehitler için dua okundu. Duanın ardından şehidin özgeçmişi sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü ve Vali Esengül Civelek şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz annesi Hülya ve babası Tunay Gündüz’e plaket verdi. Törene katılan protokol ve şehit ailesi ile birlikte Fen Fakültesi Laboratuvarı’na ‘Şehit Polis Yılmaz Gündüz Laboratuvarı’ isminin yer aldığı isimlik yerleştirildi.

Şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz’ ün Özgeçmişi

Şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz, 20 Şubat 1990’da Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Tepedoğan Köyü’nde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Sarıkaya Yavuz Selim İlköğretim Okulunda başlayan Gündüz, daha sonra Sarıkaya Lisesi’ni bitirdi. Gündüz 23 Haziran 2014 tarihinde MSKÜ Biyoloji bölümünden mezun oldu. Yılmaz Gündüz, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Amasya Polis Okulu’na devam etti. Düzce’ye tayin edilmesine rağmen görevine başlamadan ‘49. Dönem Polis Özel Harekât’ kursunu başarı ile tamamladı. Eğitimi sonrasında Hakkâri Polis Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görevine başladı ve 7 aylık görev süresi boyunca Yüksekova’da iç güvenlik operasyonlarında aktif rol aldı.

Şehit Polis Memuru Yılmaz Gündüz, 7 Temmuz 2016 tarihinde Hakkâri-Van Karayolu K4 Pusu Noktasına gittiği sırada teknik bir problem nedeni ile gerçekleşen zırhlı araç kazasında iki arkadaşı ile beraber ağır yaralandı. Üç gün boyunca Hakkâri Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Gündüz, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.(İHA)

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.