Şehidin adı okulda yaşatılacak

Yatağanlı Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın’ın adı Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine verildi. Törende konuşan Şehidin annesi Hatice Yalçın’ın sözleri herkesi duygulandırdı.Şehit annesi Emine Yalçın;...

Şehidin adı okulda yaşatılacak

Yatağanlı Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın’ın adı Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine verildi. Törende konuşan Şehidin annesi Hatice Yalçın’ın sözleri herkesi duygulandırdı.

Şehit annesi Emine Yalçın; “ Üç çocuk annesiyim, vatan ve millet için her şeyi yaptım. Gece gündüz demeden tarlalarda evlatlarım için çalıştım. Onlara çok zor şartlarda yetiştirdim. Allah bana güç verdi. Oğlumun adının yaşatılacak olmasını bekliyordum bu güne nasip oldu Herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

1997 Yılında Muş İli Varto İlçesinde teröristlerle girdiği çatışmada Şehit düşen, Yatağanlı Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın’ın adı Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine verildi. Yatağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla hizmet veren okulun ismi, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Yatağan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu teklifine Muğla Valiliğinin onay vermesiyle okulun adının Şehit Piyade Astsubay Çavuş Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi dolaysıyla okul önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene; Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, şehidin annesi Emine Yalçın, Okul Müdürü Murat Turan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek törende yaptığı konuşmada; “Hatice Teyzeye çok teşekkür ediyorum. O bize teşekkür etti ama Onların yaptıklarının yanında Şehitler ve gaziler için ne yapılsa azdır. Bizim ülkemiz kadar toprağı için vatanı için çok uzun yıllar şehit veren başka ülke yoktur her şeyimizi onlara borçluyuz. Şehidimizin isinin yaşatılacak olması bizleri çok sevindirdi. Ben bu ismin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerimizden de her okula girişlerinde bu şehidimizin ismini görerek ibret almalarını temenni ediyorum. Bugüne kadar bu vatan uğrunda bu toprak için toprağa düşen bütün askerlerimize, polislerimize sadece güvenlik görevlileri değil öğretmenlerimize bu vatan için şehit olan, kaymakamlarımıza, savcılarımıza, hakimlerimize ve bütün kamu görevlilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ismin verilmesine onay veren Sayın Muğla Valimize ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Törende konuşan ve oğlunun henüz 19 yaşındayken şehit olduğunu dile getiren Şehit annesi Emine Yalçın; “Dayanmak kolay değil. Oğlum çok genç gitti, ama bu vatana hizmet için gitti. 20 senedir bir anne, yağlar gibi eriyor. Sizin sevginiz ve saygınız bana biraz da olsa moral veriyor Çünkü bana hiç yalnız bırakmadınız. Üç çocuk annesiyim, vatan ve millet için her şeyi yaptım. Gece gündüz demeden tarlalarda evlatlarım için çalıştım. Onlara çok zor şartlarda yetiştirdim. Allah bana güç verdi. Oğlumun adının yaşatılacak olmasını bekliyordum bu güne nasip oldu Herkese çok teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Süleyman Bayram tarafından Kur’an okundu, Yatağan Müftüsü Abdullah Kılıç tarafından dua edildi ve şehitler adına lokma hayrı yapıldı.

Bu haber toplam 590 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.