Santralin Hava Kalite Raporları açıklandı

Bereket Enerji’den yapılan açıklamada, 2015 Ocak ayı ve 2016 Ocak ayı Yatağan Termik Santrali’nin kullandığı kömür miktarının 2016’da bir önceki yıla oranla yüzde 243 arttığı, buna rağmen hava kalitesinin önceki yıla...

Santralin Hava Kalite Raporları açıklandı

Bereket Enerji’den yapılan açıklamada, 2015 Ocak ayı ve 2016 Ocak ayı Yatağan Termik Santrali’nin kullandığı kömür miktarının 2016’da bir önceki yıla oranla yüzde 243 arttığı, buna rağmen hava kalitesinin önceki yıla göre daha iyi bir noktaya geldiğinin görüldüğü bildirildi.

Yatağan Termik Santralı özelleştirildikten sonra ilçede hava kalitesinin iyi bir seviyeye geldiği ve doğanın korunması amacıyla ağaçlandırma kampanyasının başlatıldığı bildirildi.

Muğla Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’nca yapılan denetimler ve ölçümler sonunda, Yatağan Termik Santrali’nin kullandığı kömür miktarının 2014 yılındaki özelleştirmeden sonra geçmiş dönemlere oranla yüzde 243 arttığı, buna rağmen ilçede hava kalitesinin önceki yıllara göre daha iyi bir noktaya geldiği bildirildi. Yatağan’da ayrıca doğanın korunması amacıyla 3 yıl içinde 1.5 milyon adet ağaç dikiminin gerçekleştiği belirtildi.

Yatağan Termik Üretim A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce yapılan açıklamaya göre, Santraldeki rehabilitasyon çalışmaları sonunda kömür kullanım kapasitesinin artmasına karşın bölgedeki hava kalitesinin giderek yükseldiği bildirildi. Açıklamada, "Muğla Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’nca geçen yıl gerçekleştirilen ve periyodik yapılan denetimler ve ölçümler sonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatağan hava kalitesi ölçüm istasyonun verileri bir rapor haline getirildi. Yatağan Kaymakamlığı’nca Muğla Valiliği’ne gönderilen rapora ilişin değerlendirmede, 2015 ocak ayı ve 2016 ocak ayı Yatağan Termik Santrali’nin kullandığı kömür miktarının 2016’da bir önceki yıla oranla yüzde 243 arttığı, buna rağmen hava kalitesinin önceki yıla göre daha iyi bir noktaya geldiği memnuniyetle görülmüştür" denildi. Yatağan genelinde, konut ve iş yerleri ile birlikte termik santralin verilerinin değerlendirildiği raporda, 2016 yılında kükürtdioksit oranının bir önceki yıla oranla yüzde 41 düştüğü vurgulandı.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasında, Yatağan’da insanı yaşatan ve çevreyi koruyan bir anlayışın ilke kabul edildiği belirtildi. Enerji sektöründe 22 yıldır faaliyet gösterdiklerini, çevre duyarlılığı nedeniyle Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT) tarafından Bereket Enerji’nin ’düşük karbon kahramanı’ ödülü verilerek ‘’Çevreci şirket’’ ilan edildiğinin vurgulandığı açıklamada, devamla şu görüşlere yer verildi:

"Enerji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkıları, Muğla Valiliği, Yatağan Kaymakamlığı ve Mahalli İdare Kurulu’nun yoğun gayretleri sonucunda bölgede hava kalitesi yükselmiştir. Şirketimiz, özelleştirmeden sonra Yatağan’da 3 yıl içinde içinde toplam 1 milyon 550 bin adet akasya, zeytin, fıstık çamı ve diğer ağaç türlerinin dikimi gerçekleştirilmiştir. Amacımız ekonomiye katkı sağlarken havası temiz, dokusu yeşil bir Yatağan çabalarına katkı sağlamaktır. Yatağan artık eski Yatağan değildir. Geçmişte yaşanan olumsuzluklar artık geride kaldı. Devlet, özel sektör iş birliğiyle gerçekleştirilen ve örnek teşkil edebilecek bir termik santral Yatağan’a ve ülkemize kazandırılmıştır. İklim değişikliği ulusal eylem planında mevcut elektrik üretim santrallerinde yeni teknolojiler kullanılarak verimi yükseltmek ve üretim kapasitesini arttırmak için bakım, iyileştirme ve modernizasyon çalışmaları aralıksız sürdürülecektir. Santralde devir sonrası yapılan bakımlar sayesinde MWh başına karbon emisyonları ciddi oranlarda düşürülmüştür. Bununla birlikte, santralimizde önümüzdeki yıl yapacağımız modernizasyonlarla 2019 yılı sonrası yürürlüğe girecek olan yeni emisyon sınır değerlerini sağlayacak şekilde çalışılacaktır. Böylece santralimizin verimi artacak olup, Avrupa standartlarında işletmecilik yapılacak, sera gazı salınımı azaltılarak iklim dostu bir yol izlenecektir." (İHA)

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.