Santral işçilerinde toplu sözleşme sevinci

Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralında çalışan yaklaşık 1000 Enerji işçisi adına Mart ayından beri devam eden 2. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri nihayet anlaşmayla sonuçlandı.Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde...

Santral işçilerinde toplu sözleşme sevinci

Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralında çalışan yaklaşık 1000 Enerji işçisi adına Mart ayından beri devam eden 2. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri nihayet anlaşmayla sonuçlandı.

Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde çalışan 1000 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmeleri tamamlandı. TES-İŞ Sendikasıyla, YK Enerji arasında bağıtlanan Toplu İş Sözleşmesini değerlendiren TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik; “Arkadaşlarımızın şu an almakta oldukları ücretlere ve sosyal yardımlara yıllık ortalama yüzde 25 ile yüzde 30 arasında bir artış sağlamış olduk’ dedi.

Başkan Erçelik; “Sözleşme görüşmeleri uzun sürdü. Yüksek Hakem Kurulu süreci başlamış olmasına rağmen Sözleşmeyi masada bitirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. İmzaladığımız Toplu sözleşme Yeniköy ve Kemerköy Santrallerinde çalışan Enerji işçisi arkadaşlarımızın beklentilerini tam anlamıyla karşılamasa da Türkiye şartlarında ciddi kazanımlar sağlayan bir Toplu Sözleşmeye imza attık’ dedi.

Fatih Erçelik; “ YK Enerji ile Sendikamız TES-İŞ arasında bağıtlanan 2.Dönem Toplu İş Sözleşmesinin başta Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde çalışan Enerji işçisi arkadaşlarımıza olmak üzere, Türkiye işçi sınıfına yeni kazanımlar getirmesini diliyorum’ diye konuştu.

Erçelik şunları ekledi: “Toplu sözleşme görüşmelerinin bu kadar uzamasına rağmen sabır ve sükunet içersinde sonuçlanmasını bekleyen, bizlere olan güvenlerini bir kez daha göstermiş olan tüm arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Sözleşme görüşmelerinde emeği geçen başta Sendikamız Genel Başkanı ve Genel Merkez Yöneticilerimize, Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurullarımıza, İşyeri Baştemsilci ve Temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Ayrıca görüşmelerin tıkandığı anlarda bile sözleşmenin masada anlaşmayla bitirilmesi konusunda çaba gösteren YK Enerji Yönetimine ve İşveren temsilcilerine de sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu Toplu İş Sözleşme İşçi sınıfına hayırlı olsun.”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.