SANAT ESERİNE ÇEVİRİYOR, SATMAYA KIYAMIYOR

Sinan BoyacıMuğlalı demirci ustası Ahmet İftar, hurda atıklardan motosiklet, tekne, hayvan, otomobil, tabanca, gül, kuş, çerçeve yapıyor. Sanayi Sitesi’nin bir bölümünü yaptığı sanat eserleriyle donatan ve “Bunlar demirin...

SANAT ESERİNE ÇEVİRİYOR, SATMAYA KIYAMIYOR

Sinan Boyacı

WhatsApp Image 2019-05-04 at 11.58.31

Muğlalı demirci ustası Ahmet İftar, hurda atıklardan motosiklet, tekne, hayvan, otomobil, tabanca, gül, kuş, çerçeve yapıyor. Sanayi Sitesi’nin bir bölümünü yaptığı sanat eserleriyle donatan ve “Bunlar demirin muhteşem geri dönüşü olan eserler” diyen İftar, “Boş zamanlarımda hurdaya gitmesi gereken atıklardan bu eserleri yapıyorum. Görenler hayran kalıyor. Satın almak istiyorlar ama satmaya kıyamıyorum” dedi. İftar, ayrıca bağlama çalıyor, yörede çekilen film ve dizilerde rol alıyor.

Muğlalı 28 yıllık soğuk demirci ustası Ahmet İftar (40), demir atıklarını sanat eserine dönüştürmesiyle dikkat çekiyor. Yaklaşık 10 yıldır boş zamanlarında atıklardan sanat eseri ortaya çıkaran İftar, Muğla Sanayi Sitesi’ndeki işyerinin bir bölümünü sanat müzesine dönüştürdü.

“Bu atıklar işe yaramaz ve çevreyi kirletir. Ben de çevreyi kirletmesin, sanata dönüşsün düşüncesiyle çeşitli figürler yapmaya başladım” diyen İftar, yaptıklarının aynı zamanda atık demirin geri dönüşümü olduğunu söyledi. Bağlama çalıp türkü söylediğini, Muğla’da çekilen film ve dizilerde de rol aldığını anlatan İftar, “Demirciliğe çıraklıkla başladım. O zamanlarda da sanata ilgim vardı. Yaklaşık 18 yıldır kendi işyerimde çalışıyorum, 10 yıldır da demir atıklarını sanat eserine çeviriyorum. Böylece ortaya birbirinden güzel eserler çıkıyor, çevre de daha az kirlenmiş oluyor” dedi.

Atıklardan motosiklet, otomobil, tekne, tabanca, gül, sehpa, çerçeve, kılıç, kama, akrep, sandalye ve masa başta olmak üzere bir çok çeşit yapan İftar, “İşyerime gelen müşteriler hayran kalıyor. Satın almak istiyorlar ama, fiyat biçemiyorum, satmaya da kıyamıyorum” diye konuştu. “Bir işin delisi olmadıkça velisi olamazsınız” diyen İftar ayrıca, topladığı eski eşyaları da işyerinin başka bir yerinde sergiliyor.

Bu haber toplam 268 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.