Şamiloğlu’dan öğrencilere tatil önerileri

Özel Yücelen Hastanesi Psikoloğu Sevcan Şamiloğlu uzun yaz tatilinin öğrenciler tarafından nasıl değerlendirilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu.Şamiloğlu; “Tatil dinlenmek ve yenilenmek için bir fırsattır. Öğrenciler,...

Şamiloğlu’dan öğrencilere tatil önerileri

Özel Yücelen Hastanesi Psikoloğu Sevcan Şamiloğlu uzun yaz tatilinin öğrenciler tarafından nasıl değerlendirilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu.

Şamiloğlu; “Tatil dinlenmek ve yenilenmek için bir fırsattır. Öğrenciler, tüm yıl boyunca eğitim yılının yorgunluğunu atacağı üç aylık yaz tatilinin hayalini kurarlar. Yaz tatili öğrencilerin hem yeteri kadar dinlenmeleri, aynı zamanda eksiklerini tamamlayıp kendilerini geliştirebilmeleri bakımından adeta bir doping niteliğindedir. Yaz programı yapılırken, dinlenme, eğlence ve ders sıralaması olarak üçe ayrılmalıdır. Yaz tatilinin plansız bir şekilde geçmesi öğrencileri sıkılmaya ve bir süre sonra mutsuzluğa itecektir. Tatil boyunca hem dinlenmek hem de kendimizi geliştirmemiz gerekir. Öncelikle öğrenciler, sevdikleri etkinliklere vakit ayırmalı, sosyal etkinliklere katılmalılar. Çocukların ve gençlerin kitap okumalarını, bunu sevdikleri bir alışkanlık haline getirmelerini öneriyorum. Hem kelime dağarcıklarını hem zihinsel kapasiteleri hem kendilerini ifade etme becerilerini arttırmak suretiyle özgüven duygularını olumlu etkileyecek bir aktivitedir. Eğer kötü bir eğitim dönemi geçirmişler ise eksik oldukları konuların telafisini bir şekilde tatil içine yaymalarını, böylece önümüzdeki eğitim yılını daha rahat geçirebilmelerini dilerim” dedi.

Şamiloğlu; “Günümüzde en büyük sorun cep telefonları ve ı padler. Bunlara esir olmamak gerekiyor. Bunun yerine dil okullarına gidilebilir, spor, müzik veya resim kursları tercih edilebilir. Çocuğun veya gencin yaşına, ilgi alanı ve yeteneklerine uygun kısa süreli çalışma hayatına atılabilir. “diye konuştu.

Anne ve babalara da seslenen Şamiloğlu şunları ekledi: “Günümüz anne babalarının yoğun iş hayatı nedeniyle çocuklarıyla tatilde beraber vakit geçirme şansı maalesef pek bulunmuyor. Burada önemli olan geçirilen zamanın miktarı değil kaliteli vakit geçirme dediğimiz, etkin iletişim ve paylaşım içinde olan vakitlerdir. Yer, zaman ve mekândan bağımsız olarak tatilde veya tatil dışı aile olarak etkin iletişim kurulan zamanların miktarını ellerinden geldiği ölçüde arttırmalarını öneririm. Unutmayın siz çocuğunuzun en büyük rol modelisiniz. Aileler çeşitli toplantılarla tatilin nasıl geçtiğini tartışmalı ve öğrencilere yol göstermelidir ”

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.