Saatcı, Vali Civelek’e projeleri anlattı

Muğla Valisi Esengül Civelek, gerçekleştirdiği tanışma ziyaretleri kapsamında Fethiye Belediyesi’ni ziyaret etti. Vali Civelek, Belediye girişi önünde belediye bando takımı ile karşılandı.Ziyaret kapsamında meclis salonunda...

Saatcı, Vali Civelek’e projeleri anlattı

Muğla Valisi Esengül Civelek, gerçekleştirdiği tanışma ziyaretleri kapsamında Fethiye Belediyesi’ni ziyaret etti. Vali Civelek, Belediye girişi önünde belediye bando takımı ile karşılandı.

Ziyaret kapsamında meclis salonunda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Vali Esengül Civelek’e Fethiye tarihi, coğrafi ve ekonomik parametreleri hakkında bilgiler aktardı. Vali Civelek’e brifing veren Başkan Saatcı,Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan’a, gerçekleştirdiği teleferik projesinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Saatcı, Fethiye Belediyesi’nin 1999 yılından bu yana gerçekleştirdiği farkındalık yaratan, Belediye’nin görevi olmadığı halde gerçekleştirilen çalışmaları Vali Civelek’e paylaştı. Fethiyelilerin hizmetine sunulan Beşkaza Meydanı, Dispanser Caddesi, 1. 2. 3. Sahil Bantları Projeleri, Belediye Fen Lisesi, Trafik Eğitim Parkı, Balıkçı Barınağı, AVYM, D10 Kanalı Cazibe Merkezi, Belediye Binası, Hal ve Pazar Yeri, FBKM, Fethiye Otogarı ve İş Merkezi, Ecesaray Otel Marina, Çöp Deponite Tesisi, Solar Kurutma Tesisi, Atık Su Arıtma Tesisi, Deniz Gözlem Evi, Hayvan Barınağı, İtfaiye Binası, Çocuk Bakım Evi, Huzurevi, Kadın Konuk Evi, Aile Sağlığı Merkezi, Dar gelirli ailelere konut,Özgecan Anıtı, Saygı Anıtı, İşletme Fakültesi Bloğu’nun görselleriyle birlikte Vali Civelek’e ne zorluklarla yapıldığını söyleyen Başkan Saatcı, Fethiye Evi’ne ayrıca bir parantez açarak, “İçimde eşimde bulunan bir gönüllü grup bir araya geldi. Her Perşembe günü Ramazan ayı hariç, kermesler düzenleyerek, yardıma muhtaç bayanlara, engellilere ve eğitime destek oldular. Sayısını hatırlamadığımız kadar akülü araç ve tekerlekli sandalye verdiler. Down Sendromlular Okulu, Karagedik Alt Sınıfı’nı yaparak hizmete açtılar. Ayrıca Diyarbakır’ın Sur ilçesinde hendeklerin temizlendiği dönemde o bölgede görev alan asker ve polislere hediyeler gönderdiler” diye konuştu.

“Her yaptığımız Büyükşehir’e gitti”

Fethiye Belediyesi’nin yaptığı itfaiye binası, otogar, atık su arıtma tesisi, çöp deponite tesisleri projelerinde büyükşehir yasasına atıfta bulunan Başkan Saatcı, “Sayın Valim her yaptığımız gitti Büyükşehir’e. Ben büyükşehir deyince tüylerim diken diken oluyor. Sizin müsait olduğunuz bir gün Fethiye’mizde sizleri ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.Rekreasyon alanı projesiyle ilgili de Vali Civelek’e bilgiler aktaran Başkan Saatcı, “Bu projenin açılışını Allah izin verirse, Sizlerin katılımıyla açmak istiyoruz” dedi.

“2008 yılından bu yana bekliyoruz”

Fethiye’nin kangren olmuş, Ankara’da imza aşamasında kalan projelerine de değinen Başkan Saatcı, Kruvaziyer İskele, Yat Yanaşma Yeri ve Yat Çekek yerleriyle ilgili son durumları Vali Civelek’e şu cümleler ile aktardı; “Yıl 2008 Kruvaziyer iskeleyle ilgili her türlü çalışmayı yaptık. Her türlü bakanlığa başvuruda bulunduk. Biz Belediye meclisi ve belediye olarak elimizden geleni yaptık. Bütün kruvaziyer iskeleleri dolaştık. Yıl 2017. Üzerinden yıllar geçti ve halen kruvaziyer iskelemiz yok. Sayın Valim, Fethiye’de şuan da tekne bağlanacak yer kalmadı. Yıl yine 2008. Dedim ki devletime, ‘Bize yer gösterin. Ama siz yapın ister biz yapalım. Tekne bağlayacak yerim yok. Halen buranın izinleri onaylanmadı ve bizim önümüzün açılması bekliyoruz. Bu konuda sizden ciddi bir şekilde destek bekliyoruz”

Başkan Saatcı’nın konuşmasından sonra basın mensuplarına konuşan Vali Esengül Civelek, “Sayın Başkan, Fethiye’nin çehresini değiştirmek adına göstermiş olduğunuz fedakarlık. Bunun yanında değerli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Diğer yandan atanmış olarak değerli kaymakam arkadaşımızı, seçilmiş olarak Değerli Belediye Başkanımızı, STK’lar olarak el birliği, gönül birliği ve işbirliği içerisindesiniz ki, şüphesiz ki karşımıza güçlü bir Fethiye ortaya çıkıyor. Dolayısıyla tüm tarafların çağdaş bir kentleşme adına sergilediği takdire şayan çalışmalarınızı kutlamak istiyorum. Bundan da büyük memnuniyet duyuyorum. Bu çalışmaları ne kadar büyük bir hazla gerçekleştirdiğinizi haklı gururunu yaşayarak bizlere aktardınız” diye konuştu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.