Saatcı, öğretmenini mezarı başında andı

Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilkokul öğretmeni rahmetli Osman Orhan'ı mezarında ziyaret eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu yılda öğretmenini unutmadı. Öğretmeninin üzerinde çok hakkı olduğunu söyleyen...

Saatcı, öğretmenini mezarı başında andı

Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ilkokul öğretmeni rahmetli Osman Orhan'ı mezarında ziyaret eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bu yılda öğretmenini unutmadı. Öğretmeninin üzerinde çok hakkı olduğunu söyleyen Başkan Saatcı, sınıf öğretmeni Osman Orhan’ın Zorlar Köyü’ndeki mezarına giderek, dua etti.

Öğretmeni Osman Orhan’ın üzerinde çok hakkı olduğunu belirten Başkan Saatcı, “Özellikle eğitim hayatında ilkokul öğretmeni her şeyden önemli. Çocuğun kişiliğinin oluşmasında, hayata alışmasında en az anne, baba kadar ilkokul öğretmeni de önemli. Benim de ilköğretim öğretmenim Osman hocam, Allah rahmet eylesin. Ruhu şad olsun. Yanında da Salih Hocam yatıyor. Yani üzerimizde emeği olan insanlar bunlar. Sağlığında her 24 Kasım’da hocama çiçek gönderiyordum. Şimdi ebediyete intikal ettiği için gelip burada mezarının başında sadece ona değil rahmetli olmuş öğretmenlerimize dilimiz döndüğü kadar dua ediyorum. Bu vesileyle üzerimizde emekleri olan Celal Hocamı, Dündar Hocamı, Nukrettin Hocamı, Kara Fatma lakaplı Fatma Hocamızı rahmetle anıyorum. Şuan görev başında olan öğretmenler arkadaşlarıma da kolaylıklar diliyorum. Hz. Ali demiş ki, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ Sokrates demiş, ‘Dünyada bundan daha güzel bir meslek yoktur’ Karşılığı olmayan bir meslek. Büyük Öğretmen Atatürk’ümüzde, ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ demiş. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.