Saatcı: Kim Fethiye için mücadele ederse yanındayım

7 Haziran Milletvekilliği Genel seçimleri öncesinde AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, İlçe Başkanı Kadir Saruhan ve AK Parti Muğla Milletvekili tüm adayları Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret...

Saatcı: Kim Fethiye için mücadele ederse yanındayım

7 Haziran Milletvekilliği Genel seçimleri öncesinde AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, İlçe Başkanı Kadir Saruhan ve AK Parti Muğla Milletvekili tüm adayları Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. 2007 yılına kadar farklı bir siyasi partiyle çalıştıklarının farkına varmadıklarını dile getiren Başkan Saatcı,  2007 yılından bu yana parti farklılığından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Fethiye’nin yıllardan bu yana Ankara’da kalan projelerinin de altını çizen Saatcı, bu sorunların Behçet Saatcı’nın sorunları olmadığını, Fethiye’nin sorunları olduğuna değinerek, Fethiye’nin 8 yıldır rötar yaptırıldığını söyledi. AK Parti’nin ismini kullanmadan yıllardan bu yana arkadaşı olan Hasan Özyer’e bu süreçte destek olacağına da değinen Saatcı, Büyükşehir yasasını kim revize etmek için uğraşırsa, kim Fethiye’nin il olmasına çaba harcarsa, ondan yana gönlünün olacağına söyleyerek, Fethiye’nin çıkarlarını işaret etti. Başkan Saatcı, AK Parti eski milletvekili Ali Boğa’ya manidar bir mesaj göndererek, “Fethiye’yi ikiye bölerek büyük bir hayır işledi” dedi.

Başkan Saatcı’ya gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, AK Parti  Fethiye İlçe Başkanı Kadir Saruhan, AK Parti Muğla Milletvekili adayları Hasan Özyer, Hasan Kökten, Elvan Göçer, Muhittin Kayabaş, Yelda Erol Gökcan, AK Parti  teşkilat yönetim kadrosu, kadın ve gençlik kolları temsilcileri katıldı.

“Fethiye 8 yıl rötar yedi”

Ak Parti heyetinin ziyaretinde özellikle 2009 yılından sonra yaşadıkları problemleri, projelerin engellenmesi ve Büyükşehir yasasının ilçelere getirdiği olumsuz sonuçları açık yüreklilikle ifade eden Başkan Behçet Saatcı, “Söyleyeceklerimi hiç kimse yanlış anlamasın. Hasan’la arkadaşlığımız ayrı. Biz onunla kardeşiz. Bu mezara kadar gider. Ancak şunları da söylemem gerekiyor. 2007 yılına kadar Hasan Özyer milletvekili iken biz farklı bir siyasi partiden Belediye Başkanı olduğumuzu hiçbir şekilde hissetmedik. Ne zaman Hasan kardeşim siyasi bıraktı, milletvekilliğinden ayrıldı biz sanki ayrı bir dünyadan gelmiş vatandaş muamelesi gördük. Bunları belgelerim. Kadir Saruhan başkanıma teşekkür ediyorum. Çünkü güleç yüzü ve iyi niyetiyle irtibatı sürdürdü. Ancak Kadir kardeşimle de Fethiye’nin sorunlarını çözüme kavuşturamadık. Dün dünde kaldı. Hasan kardeşim vekil olduktan sonra siyasi parti fark edilmeksizin, ‘iktidar partisi olarak bunları çözmekle mükellefiz, 8 yıldır da Fethiye’de rötar yapmışız, bunları telafi etmeliyiz’ düşüncesiyle hareket edilmesini Hasan kardeşim ve diğer seçilmişlerden bekliyoruz. Fethiye’nin bu seçimde özel bir durumu var. Fethiye’nin 4 vekili hazır. Hasan bir, Nurettin Demir iki, Yeşilüzümlü’nün çocuğu Bursa’dan aday olan Ceyhun kardeşim garanti üç. Bir vekil arkadaşımız daha var, dört” dedi.

“Fethiye’yi ikiye bölerek büyük bir hayır yaptı”

Şimdi vatandaşların kendisini satma zamanı. Beni de belediye başkanı olarak düşünmeyin. Halkın karşısına çıkarak beş kez oy istemiş birisi olarak bunları dile getirmem gerekiyor. Biz Büyükşehir yasasından mustaribiz. Büyükşehir yasasının revize edilmesi veya iptaliyle ilgili kim ortaya çok ciddi bir şey koyarsa, benim gönlüm ondan yana. Fethiye’nin il olması mecburiyet. Sağ olsun Ali Boğa Fethiye’yi ikiye bölerek çok büyük bir hayır yaptı. Bölünerek bir ilçe nasıl büyüyecekse, ikiye bölündük. İnşallah bu bölme hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

Özyer:Fethiye’nin il olması gönlümüzden geçiyor

Başkan Behçet Saatcı’yla çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyen AK Parti Muğla birinci sıra milletvekili adayı Hasan Özyer, “Büyükşehir yasası bazı sıkıntılar getirdi. Kolay değil. Bunun birden kurumsallaşması kolay değil. İlçe belediyelerinin tüm yetkileri Büyükşehre geçti. Fethiye’nin il olması konusunda şunları düşünüyorum. Fethiye’nin il olması gönlümüzden geçiyor. Fethiye’nin il olması bu bölgenin kalkınması çok büyük bir potansiyel yaratır. Fethiye ivme kazanır. Türkiye’de yeni il çalışmalarının olacağına inanıyorum. Fethiye gibi il olmayı bekleyen çok yer var. İl çalışmasında Fethiye’nin de içinde olmasını sağlayacağız.  İnşallah il olur. Böyle olunca da büyükşehirden otomatikman kurtuluyor” dedi.

“Nereye gitsek Behçet Saatcı ismi var”

Başkan Saatcı’ya övgü dolu sözlerle bahseden Özyer, “Nereye gitsek Behçet Saatcı’nın ismi var. Çalışmaları takdir görüyor.  Arkadaşlarımız dostlarımız farklı şehirlerden geliyor, Fethiye’nin ne kadar değiştiğini, Fethiye’ye sahip çıkan bir belediye başkanı var diyorlar. Parti ayrımı fark etmeksizin hizmet ettiğini görüyoruz ki, Fethiye halkı 4 dönemdir teveccüh gösteriyor. Kendisini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.