Saatcı: Biz mağdurun yanındayız

14 Aralık’ta Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonuna yapılan baskınlarla üst düzey yöneticilerin de içinde bulunduğu 31 gazeteci, yönetmen ve senarist gözaltına alınmış, ülkemizdeki basın özgürlüğü tekrar gündeme gelmişti....

Saatcı: Biz mağdurun yanındayız

14 Aralık’ta Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonuna yapılan baskınlarla üst düzey yöneticilerin de içinde bulunduğu 31 gazeteci, yönetmen ve senarist gözaltına alınmış, ülkemizdeki basın özgürlüğü tekrar gündeme gelmişti. Bugün Zaman Gazetesi Fethiye Temsilciliğini ziyaret eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, her halükarda mazlumun ve sıkıntılı olarak görülen kesimin yanında olduğunu hatırlatarak, ülkenin basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğüne ihtiyacı olduğu için bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.

Zaman Gazetesi Fethiye Şubesi’ni Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ile ziyaret eden Başkan Saatcı, “Sıkıntılı olarak gördüğümüz her kesimin yanında olmayı hayat felsefesi olarak gören insanlarız. 2007 yılında Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi’yle ilgili kapatma davasını açtığında siyasi partilerin kapanmaması gerektiğini belirterek Ak Parti’yi ilk ziyaret eden bizdik. Hopa’da bir siyasi partinin konvoyunda çıkan kargaşada Metin Lokumcu isimli vatandaş hayatını kaybettiğinde Özgürlük ve Demokrasi Partisi’ne (ÖDP) ziyarette bulunmuştuk” dedi.

 “Ülkemize yakışmıyor”

Ziyarette basın özgürlüğüne ve hukukun üstünlüğüne dikkat çeken Saatcı, “Burada bulunmamızın sebebi, ülkemizde hukukun üstünlüğüne herkesin ihtiyacı olduğunu, özellikle basın özgürlüğünün sonuna kadar desteklenmesini hatırlatmaktır” dedi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Saatcı, son zamanlarda cereyan eden olayların ülkemize yakışmadığı söyledi. “İslam coğrafyasında Taliban, Işıd, El Kaide gibi örgütlerin Müslüman kimliğini yeterince zedelediğini, okulların basıldığını, öğrenci otobüslerinin tarandığını, İslam adına insanların boğazlandığını, böyle bir ortamda tam kucaklaşmamız gerekirken özellikle güneydoğuda kürdistan bayraklarının dağıtıldığını ve artık üniter yapının tartışıldığını, federal yapının ortaya konduğunu, bunların üzerine gidilmesi gerektiğini, hukuka, demokrasiye ve basın özgürlüğüne herkesin saygılı olması gerektiğini vurgulamak istiyorum” diyen Saatcı, Zaman Gazetesi camiasının da özgür basın taleplerini doğru bulduğunu ifade etti.

“Balyoz ve Ergenekon’daki hataya burada da düşülmesin!”

Yapılan operasyonların şekliyle ilgili endişelerini de dile getiren Saatcı “Hepimizin bire bir yaşadığı Balyoz, Ergenekon, Sarıkız, Ayışığı, Casus davası gibi davalarda gerçekten bazılarını tanıdığımız pırıl pırıl subay arkadaşlarımızın, devlet görevlisi arkadaşlarımızın ve hatta onların sekreterlerinin yargılandığı ama daha sonra ‘pardon’ denildiği gibi bir hataya bu işte de düşülmemesi en büyük temennimiz ve dileğimizdir” dedi.

“Diğer medya grupları için de endişeleyiz”

Zaman Gazetesi Temsilcisi Arif Aydın ise, “Bu operasyona biz hem kendi açımızdan hem de ülke açısında bakıyoruz. Bu işin arkasından diğer medya grupları da aynı durumla karşılaşacaklar mı? diye endişe içindeyiz. Bu iş iyi bir iş değil, ülkenin gidişatı da hoş değil. Üzülüyoruz. Haklılığımızı ifade etmekten başka, Allah’a sığınmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Gazetemiz adına sizlere de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.