Saatcı, “2018’i bekleyin” dedi

Her yılbaşı gecesini geleneksel olarak hastaları, huzurevlerini, vatandaşları ve görevi başında olan kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaretle geçiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı bu geleneği geçtiğimiz yılbaşı gecesi...

Saatcı, “2018’i bekleyin” dedi

Her yılbaşı gecesini geleneksel olarak hastaları, huzurevlerini, vatandaşları ve görevi başında olan kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaretle geçiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı bu geleneği geçtiğimiz yılbaşı gecesi de sürdürdü.

Ziyaretler sırasında gazetecilerin sorularını da cevaplayan Saatcı, “İYİ Parti’ye geçecek misiniz sorusuna ise; “ 2018 yılı pek çok şeye gebe. Sorunuzun cevabını 2018’de göreceksiniz” diyerek, İYİ Parti’ye geçebileceğinin sinyallerini verdi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı yeni yılı eşi ile birlikte ilçedeki hastane, huzurevi, kadın konuk evi, polis, itfaiye, 112 acil müdahale istasyonu ve zabıta ekiplerini ziyaret ederek kutladı ve hediyeler dağıttı. Bu ziyaretlerin ardından Başkan Saatcı, Fethiye’nin eğlence merkezlerinden Paspatur ve Balık Hali’ni de gezdi.

Fethiye’yi karış karış dolaştı

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı, geleneksel yeni yıl ziyaretlerine Fethiye Devlet Hastanesi’nden başladı. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı ziyaretlerde, yeni yıla girerken karşılarında Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı gören hastanede yatan vatandaşlar ve yakınları şaşkınlıklarını gizleyemediler.

“Bu yuva Başkanımız sayesinde yapıldı”

Hastalara içinde battaniye olan hediye paketleri dağıtılırken, çocuk hastalara da oyuncaklar hediye edildi. Yılbaşını nöbette geçiren görevli doktor, hemşire, hasta bakıcı, emniyet, itfaiye ve zabıta görevlilerini de unutmayan Saatcı çifti, onlara da hediyelerden takdim etti. Daha sonra Huzurevi’ne geçen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı, burada da yaşlılarla bir araya gelip onların da yeni yıllarını kutladılar. Huzurevi’nde duygusal anlar da yaşanırken, hatırlanmanın güzel bir şey olduğunu kaydeden Huzurevi sakini Hidayet Aykan, “Bu yuva (huzurevi) Behçet Saatcı sayesinde yapıldı. Bizleri her yıl ziyaret ediyor. Bu bizi mutlu ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çok insancıl bir başkanımız var. Değer bilen vatandaşlarımız şimdiye kadar nasıl başımızdaysa, yine aynı şekilde başkanımız olarak devam etmesini diliyorum. Bakın bu yuvanın fikir babası Saatcı’dır. Yapan Saatcı’dır. Yapıp devlete veren Saatcı’dır. Arkasını arayıp, bizleri unutmayan Saatcı’dır. Ben onun şahsını seviyorum. Partisi önemli değil. Yaşadığım sürece destekçisiyim” ifadelerini kullandı.

Başkan Saatcı Huzurevi ziyaretleri sonrası Ali Hilmi Döğerli Kadın Konuk Evi’ne geçti. Burada aile sorunlarından dolayı ağırlanan mağdur kadınlara ve çocuklarına da yeni yıl hediyeleri dağıtan Saatcı çifti, bayanlarla da bir süre sohbet ettiler.

Emniyet, İtfaiye ve Zabıta teşkilatını da ziyaret etti

Hastane ve sosyal tesis ziyaretlerinin ardından, yeni yılı halkın güvenliği için görevi başında geçiren emniyet görevlilerini ziyaret eden Başkan Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı, önce Günlükbaşı Polis Karakolu sonra ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki Polis memurlarını ziyaret ederek, yeni yıllarını tebrik etti. Yılbaşı gecesini halkın güvenliği için çalışarak geçiren güvenlik görevlilerine hediyeler ile ziyaret eden Saatcı çifti, polis memurlarıyla da sohbet ederek, görevlerinde başarılar diledi. Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nde görevli İtfaiye ekipleriyle, Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret eden Saatcı çifti, görevli memurların yeni yıllarını kutlayarak, yılbaşı gecesinin asayiş durumu ile ilgili bilgiler aldı. Başkan Saatcı ayrıca 112 Acil Müdahale Merkez İstasyonu’nda görevli personelleri de unutmayarak, ziyaret gerçekleştirdi.

“Bizler için bir gelenek”

Ziyaretler sonrası Zabıta Müdürlüğü’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Saatcı, gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili, “Eşimle birlikte 17 yıldır gelenek haline getirdiğimiz yılbaşında halkımızın güvenliği için görevi başında olan emniyet mensuplarını, zabıtayı, itfaiye’yi, ayrıca hastanede yılbaşını geçirmek zorunda kalan vatandaşlarımızı ve Huzurevi’ndeki yaşlılarımızı ziyaret ettik. Gezdiğimiz her yerde ama devletimizin ama bizlerin desteği ile vatandaşlarımızın iyi hizmet aldığını gördük. Bu anlamda hastanede görev yapan başta Başhekimimiz olmak üzere, huzurevi’nde konukevi’ndeki tüm yetkililere, emniyette görev yapan arkadaşlarıma fedakarlıklarından dolayı hem de hizmetlerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

“Belediye Başkanları bu şekilde görevden alınmamalıydı”

Ülke gündemiyle ilgili birçok konuya değinen Başkan Saatcı, özellikle belediye başkanlarına gösterilen tavrı eleştirirken, “Seçimle gelen seçimle gider. Bu demokrasinin olmazsa olmazıdır. İktidara bağlı bazı belediye başkanlarının bizzat zorlamayla görevden istifa ettirildi. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Belediye başkanlarının nasıl görevden alınacağı yasalar çerçevesinde bellidir. Ola ki yanlış yapıldıysa, müfettiş gelir, mahkemeye sevk edilir. İçişleri Bakanlığı da görevden alır. Ağlaya sızlaya, aile fertleri tehdit edildiği öne sürülerek görevden alınması hak, hukuk ve vicdan içerisinde olmadığını belirtmek istiyorum. İnsanlar sevip sevmemek ayrı bir konudur. Saygı duymak mecburiyetindeyiz. Bizi yönetenlere saygı duyduğumuz gibi.” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum”

Başkan Saatcı, Kudüs’le ilgili hükümeti tebrik ettiğini belirterek, “Amerika’nın tezini ‘dünya 5’den büyüktür’ ile çürüterek diğer ülkeleri de yanına alarak, Kudüs’ü İsrail’in başkentinin olmaması gerektiğini, BM kararının çıkmasında büyük emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Saatcı Ekim ayında Fethiye’ye kadar gelen PKK’lı teröristlerin, geldikleri gibi gittiğini belirterek, ‘nereye gittiğini söylememe gerek yok’ diyerek sözlerini tamamladı.

Fethiye Belediyesi 2017 yılında neler yaptı?

Fethiye Belediyesi’nin 2017 yılı içerisindeki icraatlarıyla ilgili basın mensuplarına kısa kısa bilgiler aktaran Başkan Saatcı, rekreasyon alanı, işletme fakültesi, Üzümlü dastarhanesi, Kızılbel’e sosyal tesis ve Göcek’te sokak güzelleştirilmesinin başlıca projeler olduğunu kaydederek, Fethiye Belediyesi’nin hiçbir resmi kuruma borcunun olmadığını hatta iller bankasından gelecek parayla da genel olarak hiçbir borcunun kalmayacağını söyledi.

Telafer’deki Türkmenlere 2 yardım tırını 2017 yılı başında gönderdiklerini hatırlatan Başkan Saatcı aynı zamanda Fethiye turizmine bu sene büyük katkı verdiğini belirten EMİTT turizm fuarına bu yıl da katılım sağlayacaklarını ifade etti. Üzümlü Kuzu Göbeği, Ölüdeniz Hava Oyunları gibi birçok festivali 2014 sonrası sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Saatcı, çevresel faaliyetlerde de tekstil atıklarını geri dönüşüme dahil ettiklerini bu yıl yaklaşık 5.322,12ton ambalaj atığı topladıklarını bunun sayesinde de 53 bin ağacın kesilmesini önlediklerini sözlerine ekledi. Belediyespor Basketbol Takımı’nın başarıdan başarıya koştuğunu bu yıl 2. Lige yükseldiğini bunun haricindeki branşlarda da Türkiye Şampiyonları, Avrupa ikincisi çıkardıklarını, milli takıma sporcu gönderdiklerini ve en önemlisi de ama kürekte ama yelkende Fethiye’ye birçok takımı getirip, ölü geçen kış sezonun da turizmcilere önemli bir desteği sunduklarını ifade etti.

Başkan Saatcı, parti değiştirecek mi?

Başkan Saatcı ayrıca Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti’nin Türkiye için önemli bir gelişme olduğunu kaydederek, partinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Basın mensuplarının Başkan Saatcı’ya ‘2018 yılında parti değiştirecek misiniz? İYİ Parti’ye geçecek misiniz?’ sorusuna Saatcı, “2018 yılı her şeye gebe.2018’de sorununuzun cevabını göreceksiniz” diyerek cevapladı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.