Ruslar çiçeklerle karşılandı

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesiyle birlikte ilk Rus turist kafilesi Bodrum’a geldi. Bodrum-Milas havalimanından giriş yapan Ruslar çiçek ve lokumlarla karşılandı.Moskova’dan, Bodrum’a gelen Rus turistler için...

Ruslar çiçeklerle karşılandı

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesiyle birlikte ilk Rus turist kafilesi Bodrum’a geldi. Bodrum-Milas havalimanından giriş yapan Ruslar çiçek ve lokumlarla karşılandı.

Moskova’dan, Bodrum’a gelen Rus turistler için hava limanında karşılama töreni düzenlendi. Airbus A321 ile gerçekleşen ilk uçuş için apronda su takı töreni yapıldı. Bodrum’a gelen 200 yolcu ve uçuş ekibi Milas - Bodrum hava alanın yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandılar. Bodrum gelen turistleri karşılamak için kokteyle düzenlendi. Karşılamaya, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Milas-Bodrum Havalimanı DHMİ Başmüdür Yardımcısı Engin Zırhlıoğlu, Milas-Bodrum Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Yakup Püsküllü, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haluk Baş, TAV Milas Bodrum İşletme Koordinatörü İclal Kayaoğlu, Havaş İstasyon Müdürü Fatma Abatay, Ural Havayolları uçuş ekibi ve yolcular katıldı.

Rus Turistleri karşılayan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Rusya ile düzelen ilişkilerin turizme de yansıdığını belirterek; “Bugün Bodrum’a ilk turist kafilesi geliyor. Bizlerde onları en iyi şekilde karşılamak için buradayız. Gelen turistler Türk lokumu ikram edip, karanfil verdi. İki ülke arasındaki bu ilişki turizmi de etkilemeye başladı” dedi.

Bodrum’a tatile gelen Rus turistler ise Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesine sevindiklerini söyleyerek; “Bir yıldır tatile gitmiyordum. Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin düzelmesini bekledi. İlişkilerimiz düzelir düzelmez Türkiye’ye tatile geldim” şeklinde konuştu.

Öte yandan, ilk seferinde 200 yolcu getiren Rus hava şirketi haftada 4 uçuşunu Bodrum’a yapacağını açıkladı.

Bu haber toplam 168 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.