Rus Başkonsolos’tan Vali’ye ziyaret

Rusya Antalya Başkonsolosu Aleksandr Tolstopyatenko, Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Çiçek, “Muğla’ya turistik veya ticari amaçlı gelen Rusya vatandaşlarını...

Rus Başkonsolos’tan Vali’ye ziyaret

Rusya Antalya Başkonsolosu Aleksandr Tolstopyatenko, Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Çiçek, “Muğla’ya turistik veya ticari amaçlı gelen Rusya vatandaşlarını kendi vatandaşımız olarak kabul ediyoruz. Rus vatandaşlarının ilimizde bulundukları süre içinde kendi ülkelerindeymiş gibi hissetmelerini isteriz. Yaşadıkları sorunlarda kendi vatandaşlarımız gibi ilgilenmek bizim görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözünü Başkonsolos Tolstopyatenko’ya söyleyen Vali Çiçek, bu sözle hem yurtiçinde hem de yurtdışında barış içinde yaşamanın anlatıldığını sözlerine ekledi.

Bu sözün hem devletin hem de vatandaşların yol haritası olduğunu belirten Vali Çiçek,  devlet olarak komşu ülkelerle barış içinde yaşamayı benimsediklerini söyledi.

Önümüzdeki aylarda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile bazı sektör temsilcilerinin Rusya’da düzenlenecek fuara katılacaklarına değinen Vali Çiçek, Rus işadamlarını da Muğla’da ağırlamak ve işbirliği kurmak istediklerini, bu sayede hem ekonomik hem de dostluk ilişkilerin gelişeceğini kaydetti.

Aralık ayında Türkiye ve Rusya arasında üst düzey işbirliği kurulması amacıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatan Başkonsolos Tolstopyatenko: “Sorunları çözme konusunda ortaklaşa yol alıyoruz. Türkiye’de 2 konu çok hoşuma gidiyor. Biri Türklerin doğaları gereği misafirperver olması diğeri ise Türkiye’nin bağımsız bir devlet olması. Bu iki konu bizi birleştiriyor. Türkiye’nin birçok uluslar arası konuda kendi bakış açısı var. Aynı şekilde Rusya’nın da. Komşu olduğumuz için ilişkilerimiz iyi.” ifadelerini kullandı.

Turist olarak veya farklı bir sebeple Muğla’ya gelen Rus vatandaşlarının burada kurallara uyması gerektiğine dikkat çekmeye çalıştıklarını söyleyen Başkonsolos Tolstopyatenko: “Türk devleti ve yönetimi Rus vatandaşlarımıza burada yaşadığı herhangi bir sorunda tarafsız yaklaşıyor. Bu nedenle çok teşekkür ediyorum. Türkiye ile ilişkilerimiz daha da gelişeceğine inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.