RES Projesine suç duyurusu

Bodrum ilçesine yapılan RES projesine için Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi, firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.Bodrum’da yapılaması planlanan ve ilçede ayaklanmaya yol açan Res projesine karşı...

RES Projesine suç duyurusu

Bodrum ilçesine yapılan RES projesine için Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi, firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bodrum’da yapılaması planlanan ve ilçede ayaklanmaya yol açan Res projesine karşı çıkan vatandaşlar adliyey giderek suç duyurusunda bulundu. Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri başta olmak üzere planlanan bölgede bulunan köylülerde firma Res’in yapıldığı bölgeye karşı olduklarını açıkladılar. Firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunan Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü Avukat Remzi Kazmaz ve üyeler gazetecilere açıklama yaptı. Kazmaz 1 yıldır gelinine süreci basın mensupları ile paylaşarak RES’e karşı değiliz yerine karşıyız ifadelerini kullanarak “Bugüne kadar bölgedeki çalışmalar hukuksuz yürütülüyor. Yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen firma çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar sırasında doğada tahrip oluyor. Hukuka her zaman inandık. Bodrum Cumhuriyet Savcılığına bu konularla ilgili gereken suç duyurularında bulunacağız. Bunları yapacağız ki Bodrum'a bir daha projeye ve hukuka uygun olmayan projelerle gelmesin. Şirketin dağlara kurduğu kameraların sökülmesi için de suç duyurusunda bulunduk. Yasal olmayan yollarla kişi hak ve özgürlüklerine aykırı bir yöntemle delil toplayarak insanlar hakkında dava açmaya kalkıyorlar”dedi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.