“Rejimi değiştirmek istiyorlar”

Türkiye'deki Ormancılık Politikalarının Toplumsal Yansımaları ve Orman Köylüleri Üzerindeki Etkileri Çalıştayına katılmak üzere Bodrum’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İskele Meydanındaki açık hava mitinginde...

“Rejimi değiştirmek istiyorlar”

Türkiye'deki Ormancılık Politikalarının Toplumsal Yansımaları ve Orman Köylüleri Üzerindeki Etkileri Çalıştayına katılmak üzere Bodrum’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İskele Meydanındaki açık hava mitinginde halka seslendi. Hükümetin politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu; “ Türkiye’de rejimi değiştirmek istiyorlar.” Dedi.

Bodrumda katıldığı çalıştay sonrası partisi tarafından İskele Meydanında düzenlenen açık hava mitinginde vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ülkede rejimi değiştirmek istediğini söyledi.

Hükümetin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu; "Türkiye'de bal gibi rejimi değiştirmek istiyorlar. Parlamentoyu işlemez hale getirmek istiyorlar. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında tek parti döneminde, Gazi Mustafa Kemal hayattayken anayasa gündeme gelir. Anayasada bir hüküm vardır. TBMM'yi feshetme yetkisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e vermek isterler. Genç milletvekilleri kürsüye çıkarlar; derler ki: Bu parlamento milli Kurtuluş savaşını yöneten meclistir, bu meclis milletin meclisidir, bu meclis gazi meclistir, Gazi Mustafa Kemal başımızın üstene ama meclis kendi yetkisini devretmez demiştir. 127 oyla reddedilmiştir. Şimdi Gazi Mustafa Kemal'e verilmeyen bir yetkiyi, bir diktatöre vereceğiz olur mu” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a seslenen Kılıçdaroğlu; "Anayasa görüşmelerini sonlandırsınlar ve Anayasa teklifini geri çeksinler. Türkiye'yi bu ayıptan kurtarsınlar. Hele hele anayasa metninin dahi görmeden boş kağıda imza atmak gibi bir ayıptan TBMM'yi kurtarsınlar. Bunu yaptıkları takdirde, onlara saygı duyacağız. Bunları yaptıkları takdirde, parlamento saygınlık kazanacaktır. Milletvekilleri saygınlık kazanacaktır. Demokrasiyi ve TBMM meclisini sonlandıran değil, demokrasi ve cumhuriyeti taçlandıran bir düşünceyi egemen kıldığımız zaman Türkiye görkemli bir ülke olacaktır."dedi.

Ayran içti ayrı düşmedi!

Mitingin sona ermesinden sonra Yeniköy mahallesine geçen Kılıçdaroğlu, burada köylülerle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Çay ocağında mola veren Kılıçdaroğlu, burada gözleme yedi ayran içti. Köylülerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu’na Karaova Derneği tarafından Milas halısı hediye edildi. Yaklaşık 1 saat çay ocağında oturan CHP lideri daha sonra Mumcular meydanında halkla buluşmak için yola çıktı. Yol kenarından engelli bir vatandaş gören Kılıçdaroğlu, yolda durarak engelli vatandaşın annesiyle sohbet etti. Mumcular Meydanı'na gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu burada da halka seslendi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.