Protokol öğrenci sıralarında

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk zili dün sabah çaldı. Uzun süren yaz tatilinin ardından öğrenciler ve öğretmenler ders başı yaparken, Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Büyükşehir Belediye...

Protokol öğrenci sıralarında

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk zili dün sabah çaldı. Uzun süren yaz tatilinin ardından öğrenciler ve öğretmenler ders başı yaparken, Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ilk zilin çalmasının ardından öğrencilerle birlikte derse girdiler.

Bu eğitim öğretim yılında il genelindeki 758 okulda 138 bin 950, Menteşe’deki 84 Okulda, ise 16 Bin 675 öğrenci ders başı yaptı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı Menteşe Dumlupınar İlkokulu’nda düzenlenen tören ile başladı. Törene Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Bakanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada öğrencilere, öğretmenlere ve velilere, 2015-2016 eğitim öğretim yılının huzur dolu, hoşgörü, sevgi ve dayanışma içerisinde geçirilmesini dileyen Muğla Valisi Amir Çiçek, “Yaz tatilinde eğitim-öğretim yılının daha verimli geçmesi için okullarımızın fiziksel durumu hazır hale getirildi. Okullarımızın, gereken onarımları yapıldı. Bizim amacımız çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek onları vatana ve millete hayırlı insan olarak yetiştirmek” dedi.

Bilginin işlenerek deneyime dönüştürülmesinin önemine dikkat çeken Vali Çiçek, “Öğrencilerimizin bilgiyi hayata geçirerek, davranış şekline dönüştürülebileceği bir eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize sadece bilgiyi transfer etmeyecek. Bilgi ile birlikte karşısındaki çocuğun yaşına göre davranış şekillerini ve o bilgiyi kullanabilme kabiliyetini geliştirecek. Eğitimde bunu başardığımız takdirde çocuk hayata daha iyi hazırlanmış olur. Bu şekilde öğrenim hayatını bitirdiğinde çocuklarımız kendi kimliğini, kişiliğini ve sorumluluğunu kazanır. Eğitimin en önemli amaçlarından biri budur” dedi.

Çiçek, güvenli eğitime vurgu yaptı

Güvenli eğitimin üzerinde hassasiyetle durulduğunu ifade eden Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Üzerinde durduğumuz en önemli konulardan birisi güvenli eğitimdir. Bu konuda emniyet ve jandarma teşkilatlarımız sorumluluk bölgelerinde okullarla ilgili genel güvenliliği sağlamakta.”

Velilerin okulla kurduğu iletişimde çocukların başarısında etkin rol oynadığını söyleyen Vali Çiçek, “Velilerimiz öğrenciler, öğretmenler ve okullarla ilgilenmesi gerekiyor. Okul aile birliklerimiz öğretmenlerimizle işbirliği içerisinde çalışmalı ki istediğimiz hedeflere ulaşalım” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci eğitim-öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada, öğrencileri geleceğe hazırlayabilmek için çalıştıklarını açıkladı. Ekinci, “Okuyabilmek için kilometrelerce yol kateden, bir sınıfta 90, bir sırada 5 kişinin oturduğu günlerden bilgisayar, akıllı tahta ve tablet ile ders yapılan günlere geldik. Öğrencilerimizden tek isteğimiz başarı. Bunun için yönetici olarak bizlere, öğretmenlere ve ailelerimize büyük görevler düşüyor” dedi.

Muğla genelinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 758 okulda 130 bin 950 öğrenci 10 bin 336 idareci ve öğretmen görev aldığı açıklandı.

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.