Protestoların gölgesinde Koylar ve adaların ihalesi tamam

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde yer alan Taşyaka ve Gübün adaları ile Küçük Sarsala ve Akbük koyları için dün başlayan ihale sürecine 104 firma müracaat...

Protestoların gölgesinde Koylar ve adaların ihalesi tamam

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde yer alan Taşyaka ve Gübün adaları ile Küçük Sarsala ve Akbük koyları için dün başlayan ihale sürecine 104 firma müracaat etti. Merkez İşletme Şefi Mehmet Oruç’un komisyon başkanlığında gerçekleşen ihale süreci bugün sorunsuz olarak tamamlandı.

İhalenin yapıldığı Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü binası önünde dün sabah saatlerinden itibaren ihalenin iptali için bekleyen kalabalık, bugün şiddetli yağmura rağmen eylemlerini sürdürdü. Muğla’dan gelen Çevik Kuvvet ve çevre ilçelerden görevlendirilen polis ekipleri, alınan güvenlik önlemlerini ihale tamamlanıncaya kadar sürdürdü. Dün slogan ve afişlerde ihaleye tepki gösteren grup, bugün yağmur altında sessizce süreci takip etti.

Yapılan ihalelerin 29 yıllık olduğu, ödemelerin ise yıllık olarak 4 taksit üzerinden alınacağı bildirildi. Tamamlanan ihale sonucunda Taşyaka Adası 902 bin TL, Gübün Adası 1 milyon 900 TL, Akbük Koyu 900 bin TL ve Küçük Sarsala Koyu 1 milyon 705 bin TL bedelle kiralandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVA AÇTI

Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Tasyaka mevkindeki ormanlık alana yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’nün açmış olduğu ihalenin iptali için Muğla 2. İdare Mahkemesi’ne müracaat etti. İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların kendilerine geçtiğini gerekçe gösteren Büyükşehir Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü'nce ihaleye çıkılamayacağını ileri sürerek ihalenin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Dalaman’da iki gündür devam eden ada ve koy ihaleleri için de iptal başvurusu yaptı.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.